V naší rodině je velmi oblíbená.
Hana Šverclová, Praha
Ingredience
- 1 větší pórek
- 3 lžíce máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 1,5 l vývar
- sůl podle potřeby
- 150 ml smetana
- 1 vejce
- špetka muškátového květu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek (bílou i zelenou část) očistíme, omyjeme a nakrájíme na malá kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme pórek a restujeme 2 minuty. Přidáme 3 lžíce mouky a restujeme další 3 minuty dozlatova.
-
Poté zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Dochutíme muškátovým květem, přilijeme smetanu a polévku už nevaříme.