Reklama
Pomazánka z pečené mrkve
Fotogalerie:

Pomazánka z pečené mrkve

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Ingredience

  • 1  kg mrkve
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • šťáva z 1–2 pomerančů
  • 150  g lučiny
  • pražená sezamová semínka
  • rukola a polníček na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na poloviny. Zakápneme ji olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Pak ji zakápneme šťávou z pomeranče, promícháme a dále pečeme 15–20 minut, dokud není mrkev měkká.

  2. Necháme ji vychladnout, pak ji rozmixujeme a promícháme s lučinou.

  3. Chlebíčky potřeme pomazánkou, posypeme nasucho opraženými semínky a ozdobíme lístky rukoly a polníčku.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Chutné a rychlé pohoštění pro každou příležitost.
Za pár korun /23.02.09
Paprikové jednohubky

Paprikové jednohubky

Pohoštění má být nejen chutné, ale i lákavé. Jednohubky ozdobené paprikovými kroužky...
Za pár korun /01.09.08
Smažené kobližky

Smažené kobližky

Proč tuto pochoutku kupovat? Kobližky jsou nejlepší domácí.
Lucie Holá, Třebíč
Za pár korun /12.01.09
Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Chutná, levná, ale i zdravá bramborová polévka, která patří k našim oblíbeným.

...

Za pár korun /18.01.13
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
Bramborovo-vajíčková pomazánka

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Může to být jak rychlá večeře, tak třeba podklad na chlebíčky pro návštěvu.


...

Za pár korun /28.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu