Podle receptu
Adély Přibylové z Příbrami
Ingredience
- 1 kg mrkve
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- šťáva z 1–2 pomerančů
- 150 g lučiny
- pražená sezamová semínka
- rukola a polníček na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na poloviny. Zakápneme ji olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Pak ji zakápneme šťávou z pomeranče, promícháme a dále pečeme 15–20 minut, dokud není mrkev měkká.
-
Necháme ji vychladnout, pak ji rozmixujeme a promícháme s lučinou.
-
Chlebíčky potřeme pomazánkou, posypeme nasucho opraženými semínky a ozdobíme lístky rukoly a polníčku.