Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 4 kostky droždí
- 1 malá cibule
- 50 g máslo
- 2 vejce
- dle chuti sůl
- 1 lžička hořčice
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrobíme droždí a rozmícháme na řídkou kaši. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání tak douho, dokud se většina tekutiny odpaří. Dále do hmoty vmícháme vejce a necháme srazit. Nakonec pomazánku osolíme, ochutíme hořčicí a špetkou pepře.
-
Po vychlazení podáváme s chlebem, posypané pažitkou, cibulkou apod. a oblečené čerstvou zeleninou.