Reklama
Polévka ze zbylých brambor
Fotogalerie:

Polévka ze zbylých brambor

Helena Macková

Vsetín

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 a 1/4 litru voda
  • několik zbylých vařených brambor
  • 1 žloutek
  • sůl podle potřeby
  • trocha polévkového koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozšleháme, přidáme umleté vařené brambory, osolíme a chvíli povaříme.

  2. Nakonec do polévky vmícháme žloutek rozmíchaný v malém množství  vody. Dochutíme polévkovým kořením. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájený chleba a podáváme s polévkou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulová kolečka v těstíčku

Cibulová kolečka v těstíčku

Jednoduché a přitom velmi dobré! Ideální chuťovka k pivu nebo vínu.
Za pár korun /16.01.12
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Mušle plněné tvarohem

Mušle plněné tvarohem

S cibulkou a smetanou jsou velmi lahodné.
Milena Bradáčová, Sedlec
Za pár korun /21.04.10
Mražený domácí bujon

Mražený domácí bujon

Bez zeleniny se v kuchyni neobejdu.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /26.09.15
Zavařená ačokča

Zavařená ačokča

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /06.08.18
Sloní "žrádlo"

Sloní "žrádlo"

Návštěvy i rodina ocení tuto velmi ‚‚jedlou‘‘ dobrotu.
Gabriela Kozlovská, Nové ...
Za pár korun /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu