Reklama
Polévka ze zbylých brambor
Fotogalerie:

Polévka ze zbylých brambor

Helena Macková

Vsetín

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 a 1/4 litru voda
  • několik zbylých vařených brambor
  • 1 žloutek
  • sůl podle potřeby
  • trocha polévkového koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozšleháme, přidáme umleté vařené brambory, osolíme a chvíli povaříme.

  2. Nakonec do polévky vmícháme žloutek rozmíchaný v malém množství  vody. Dochutíme polévkovým kořením. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájený chleba a podáváme s polévkou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíková polévka

Rohlíková polévka

Dělávám ji, když zbude nějaké pečivo, je velice snadná a dobrá. Helena ...
Za pár korun /19.07.10
Fazolová paštika

Fazolová paštika

Stejně se dělá i paštika z kuřecích jater.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /31.01.14
Domácí jablečný čaj

Domácí jablečný čaj

Lahodný nápoj, kerý tě zahřeje i osvěží.
Jaroslava Pourová, Praha
Za pár korun /27.12.11
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
"Šrekovy" placičky

"Šrekovy" placičky

Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně.

...
Za pár korun /23.02.13
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Jednoduchá, rychlá polévka s lehkou jemnou chutí.

Petra Prášilová, Praha

Za pár korun /14.10.14
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama