Reklama
Polévka z červené řepy
Fotogalerie:

Polévka z červené řepy

Jana Gajecká
Jana Gajecká
Ostrava- Zábřeh

Tato vitamínová bomba je vhodná pro všechny, příjemně povzbudí nejen svou krásnou červenou barvou, ale i svěží chutí.

Jana Gajecká, Ostrava

Ingredience

  • 1 střední červená řepa
  • 1 kostka masox
  • 1 ks skořice celá
  • cca 3-4 listy bobkový list
  • cca 5 kuliček nové koření
  • cca 4 kusy hřebíček
  • 1 malý rajský protlak
  • 150 ml smetana na vaření nebo šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si červenou řepu a na struhadle ji nahrubo nastrouháme.  Mezitím si dáme vařit 2 l vody spolu s kořením ( je dobré dát si koření do bavlněného pytlíčku nebo do sítka ať jej potom nemusíme lovit a polévku cedit). Do vody přidáme masox a rajský protlak (místo protlaku můžeme použít i pasírovaná rajčata nebo čerstvá rajčata bez slupky).

  2. Necháme povařit asi 10 minut. Poté do polévky přidáme červenou řepu, nedáváme ji do hrnce ihned proto, aby zůstala křupavá a nepřišla o své vitamíny. Na závěr do polévky přimícháme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme (také můžeme ocukrovat nebo dokyselit citronem nebo octem).

  3. Servírujeme s krutonky a je možné dozdobit například dýňovými nebo jinými semínky nebo strouhaným sýrem či zakysanou smetanou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špejlové řízky

Špejlové řízky

Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám ...
Za pár korun /20.08.08
Smažený ředkvičkový špíz

Smažený ředkvičkový špíz

Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit ...
Za pár korun /02.07.09
Palačinky s pěnou

Palačinky s pěnou

Nestihneš je ani ochutnat, hned zmizí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /08.06.16
Sváteční bramborová kaše

Sváteční bramborová kaše

Dochutit ji můžeš muškátovým oříškem.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /25.12.15
Květáková polévka s muškátem

Květáková polévka s muškátem

Stačí špetka muškátu a chuť polévky se zvýrazní.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /17.09.12
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama