Polévka z červené řepy
Fotogalerie:

Polévka z červené řepy

Jana Gajecká
Jana Gajecká
Ostrava- Zábřeh

Tato vitamínová bomba je vhodná pro všechny, příjemně povzbudí nejen svou krásnou červenou barvou, ale i svěží chutí.

Jana Gajecká, Ostrava

Ingredience

  • 1 střední červená řepa
  • 1 kostka masox
  • 1 ks skořice celá
  • cca 3-4 listy bobkový list
  • cca 5 kuliček nové koření
  • cca 4 kusy hřebíček
  • 1 malý rajský protlak
  • 150 ml smetana na vaření nebo šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si červenou řepu a na struhadle ji nahrubo nastrouháme.  Mezitím si dáme vařit 2 l vody spolu s kořením ( je dobré dát si koření do bavlněného pytlíčku nebo do sítka ať jej potom nemusíme lovit a polévku cedit). Do vody přidáme masox a rajský protlak (místo protlaku můžeme použít i pasírovaná rajčata nebo čerstvá rajčata bez slupky).

  2. Necháme povařit asi 10 minut. Poté do polévky přidáme červenou řepu, nedáváme ji do hrnce ihned proto, aby zůstala křupavá a nepřišla o své vitamíny. Na závěr do polévky přimícháme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme (také můžeme ocukrovat nebo dokyselit citronem nebo octem).

  3. Servírujeme s krutonky a je možné dozdobit například dýňovými nebo jinými semínky nebo strouhaným sýrem či zakysanou smetanou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinové závitky s lilkem

Těstovinové závitky s lilkem

Možná poněkud neobvyklá kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Martina ...
Za pár korun /30.08.15
Restované banány

Restované banány

Rychlý dezert, když vás hosté překvapí.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /11.02.17
Tofutella

Tofutella

Hořkou čokoládu lze nahradit kakaem a sirupem - javorovým, datlovým či z agáve. ...
Za pár korun /17.06.11
Karbanátky z mrkve

Karbanátky z mrkve

Můj manžel není příliš náročný a to, že nemáme na stole denně maso, mu ...

Za pár korun /06.03.14
Plněné škubánky

Plněné škubánky

Jako rychlá večeře jsou výborné škubánky. Pro vylepšení je plním čímkoli co najdu v...

Za pár korun /23.03.17
Hrašenky

Hrašenky

Můžeš je podávat s dresinkem.

Jana Škvařilová, Brno


Za pár korun /27.10.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama