Reklama
Polévka z červené řepy
Fotogalerie:

Polévka z červené řepy

Jana Gajecká
Jana Gajecká
Ostrava- Zábřeh

Tato vitamínová bomba je vhodná pro všechny, příjemně povzbudí nejen svou krásnou červenou barvou, ale i svěží chutí.

Jana Gajecká, Ostrava

Ingredience

  • 1 střední červená řepa
  • 1 kostka masox
  • 1 ks skořice celá
  • cca 3-4 listy bobkový list
  • cca 5 kuliček nové koření
  • cca 4 kusy hřebíček
  • 1 malý rajský protlak
  • 150 ml smetana na vaření nebo šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si červenou řepu a na struhadle ji nahrubo nastrouháme.  Mezitím si dáme vařit 2 l vody spolu s kořením ( je dobré dát si koření do bavlněného pytlíčku nebo do sítka ať jej potom nemusíme lovit a polévku cedit). Do vody přidáme masox a rajský protlak (místo protlaku můžeme použít i pasírovaná rajčata nebo čerstvá rajčata bez slupky).

  2. Necháme povařit asi 10 minut. Poté do polévky přidáme červenou řepu, nedáváme ji do hrnce ihned proto, aby zůstala křupavá a nepřišla o své vitamíny. Na závěr do polévky přimícháme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme (také můžeme ocukrovat nebo dokyselit citronem nebo octem).

  3. Servírujeme s krutonky a je možné dozdobit například dýňovými nebo jinými semínky nebo strouhaným sýrem či zakysanou smetanou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Dalamánky ze staršího chleba

Dalamánky ze staršího chleba

Můžeš je posypat sezamovými semínky. Martina Juklíčková, Štětí
Za pár korun /30.04.14
Ovocný salát

Ovocný salát

Je zdravý, jednoduchý a opravdu moc dobrý.
Anička Skoumalová, Klučov
Za pár korun /01.09.11
Mušle plněné tvarohem

Mušle plněné tvarohem

S cibulkou a smetanou jsou velmi lahodné.
Milena Bradáčová, Sedlec
Za pár korun /21.04.10
Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /22.10.13
Preclíčky

Preclíčky

Jsou lepší než vdolky. Někdy je pro změnu posypu i skořicí.
Marie Hrubá, Bučovice
...
Za pár korun /03.02.11
Domácí tvarohové houstičky

Domácí tvarohové houstičky

Jemné, skvělé housky, které si doma uděláme raz dva. Práce nám zabere méně času, ...
Za pár korun /14.06.11
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama