Reklama
Podzimní omeleta
Fotogalerie:

Podzimní omeleta

Lucie Kašková

Litvínov
Nejenže báječně chutná, ale jedna jediná dokonale zasytí i mého manžela, a to už je co říct.
Lucie Kašková, Litvínov

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 80 g parmezán
  • dle chuti libeček

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Máslo necháme na pánvi rozehřát a houby na něm usmažíme. Ochutíme solí a kmínem.
  2. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Polovinu vaječné směsi osmažíme z obou stran na jiné pánvi.
  3. Druhou polovinu omelety také osmažíme. Do každé omelety rozprostřeme polovinu houbové směsi, posypeme parmazánem. Nakonec omelety přehneme na půl a ještě ozdobíme zelenou natí.
     
    TIP: K přípravě omelet použij nejlépe pánev s nepřilnavým dnem. Ozdobit omeletu můžeš také rajčetem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Višňový džem

Višňový džem

V naší rodině je oblíbený nejen na nejrůznější poháry s tvarohem. Jeho ...
Za pár korun /12.12.08
Smažená mrkev

Smažená mrkev

Určitě si ji oblíbíš tak jako my.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /17.02.13
Špejlové řízky

Špejlové řízky

Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám ...
Za pár korun /20.08.08
Mražený domácí bujon

Mražený domácí bujon

Bez zeleniny se v kuchyni neobejdu.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /26.09.15
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Jednodušší a hlavně lacinější jídlo už ani nemůže být. Zkus ho taky.

...

Za pár korun /08.03.14
Bramborové myši

Bramborové myši

Vyzkoušej dobrotu, kterou kdysi vařívala už moje babička!
Jan Likař-Valič, Praha
...
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama