Ingredience
- 1 miska houby
- 2 lžíce máslo
- špetka sůl
- špetka kmín
- 4 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka muškátový oříšek
- 80 g parmezán
- dle chuti libeček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Máslo necháme na pánvi rozehřát a houby na něm usmažíme. Ochutíme solí a kmínem.
-
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Polovinu vaječné směsi osmažíme z obou stran na jiné pánvi.
-
Druhou polovinu omelety také osmažíme. Do každé omelety rozprostřeme polovinu houbové směsi, posypeme parmazánem. Nakonec omelety přehneme na půl a ještě ozdobíme zelenou natí.TIP: K přípravě omelet použij nejlépe pánev s nepřilnavým dnem. Ozdobit omeletu můžeš také rajčetem.