Reklama
Podzimní omeleta
Fotogalerie:

Podzimní omeleta

Lucie Kašková

Litvínov
Nejenže báječně chutná, ale jedna jediná dokonale zasytí i mého manžela, a to už je co říct.
Lucie Kašková, Litvínov

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 80 g parmezán
  • dle chuti libeček

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Máslo necháme na pánvi rozehřát a houby na něm usmažíme. Ochutíme solí a kmínem.
  2. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Polovinu vaječné směsi osmažíme z obou stran na jiné pánvi.
  3. Druhou polovinu omelety také osmažíme. Do každé omelety rozprostřeme polovinu houbové směsi, posypeme parmazánem. Nakonec omelety přehneme na půl a ještě ozdobíme zelenou natí.
     
    TIP: K přípravě omelet použij nejlépe pánev s nepřilnavým dnem. Ozdobit omeletu můžeš také rajčetem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rýžové vločky s hráškem

Rýžové vločky s hráškem

Rychlé, syté a zdravé jídlo. Lucie Rešková, Nesovice
Za pár korun /30.10.12
Polévka s čerstvým libečkem

Polévka s čerstvým libečkem

Dodá polévce charakteristickou chuť.

Dagmar Kallupová, Stod

Za pár korun /06.01.16
Petrželkové knedlíky

Petrželkové knedlíky

Dělám je k vepřovému na houbách.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /08.05.15
Noky à la halušky

Noky à la halušky

Tuhle rychlovku zvládne opravdu každý.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /11.02.17
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Trochu netradiční úprava klasiky.
Olga Valentová, Borotín
Za pár korun /06.10.08
Dršťková z ředkviček

Dršťková z ředkviček

Recept vymyslela moje kamarádka.

Lucie Zahradníková, Dobřichovice

Za pár korun /01.03.16
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama