Reklama
Plněná vejce
Fotogalerie:

Plněná vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dávám si obzvlášť záležet na tom, aby se jídlo z talíře přímo ‚‚usmívalo‘‘.Zastávám totiž názor, že když už jsem si s jeho přípravou dala práci, mělo by strávníky nalákat ke stolu nejen vůní, ale i tím, jak hezky vypadá. Vždyť dokonce i obyčejné topinky se dají ozdobit zeleninou nebo pomazánkou a servírovat tak, aby vypadaly jako královská svačinka. Hned si na nich líp pochutnáme!
Katka Plavcová, Příbramsko

Ingredience

  • pepř
  • 1 tvaroh
  • 6 vejce
  • sůl
  • petrželka
  • 1 lžíce hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo (to znamená asi 10 minut) a necháme vychladnout. Poté je důkladně oloupeme. Očištěná vejce přepůlíme a vyloupneme žloutky. Náplň připravíme smícháním žloutků a tvarohu. Vzniklou směs okořeníme podle vlastní chuti solí, pepřem a hořčicí a naplníme ji do sáčku na zdobení.
  2. krok2
    Půlky bílků vyrovnáme na servírovací tác a důlky vyplníme žloutkovou směsí. Takto naplněná vejce dozdobíme čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře. Dáme do lednice na hodinu uležet. Pak můžeme servírovat rodině či přátelům.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenící se tuňák

Křenící se tuňák

Křenu dáme tolik, kolik sneseme, je léčivý.  Kateřina Gajová, Brno 
Za pár korun /06.03.12
Loupáky

Loupáky

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Za pár korun /27.10.13
Domácí jablečný čaj

Domácí jablečný čaj

Lahodný nápoj, kerý tě zahřeje i osvěží.
Jaroslava Pourová, Praha
Za pár korun /27.12.11
Bramborové vějířky se slaninou

Bramborové vějířky se slaninou

Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu ...
Za pár korun /31.05.10
Bramborák do trouby

Bramborák do trouby

Do těsta můžeme vmíchat nakrájenou uzeninu nebo slaninu.

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Za pár korun /03.03.15
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu