Reklama
Plněná vejce
Fotogalerie:

Plněná vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dávám si obzvlášť záležet na tom, aby se jídlo z talíře přímo ‚‚usmívalo‘‘.Zastávám totiž názor, že když už jsem si s jeho přípravou dala práci, mělo by strávníky nalákat ke stolu nejen vůní, ale i tím, jak hezky vypadá. Vždyť dokonce i obyčejné topinky se dají ozdobit zeleninou nebo pomazánkou a servírovat tak, aby vypadaly jako královská svačinka. Hned si na nich líp pochutnáme!
Katka Plavcová, Příbramsko

Ingredience

  • pepř
  • 1 tvaroh
  • 6 vejce
  • sůl
  • petrželka
  • 1 lžíce hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo (to znamená asi 10 minut) a necháme vychladnout. Poté je důkladně oloupeme. Očištěná vejce přepůlíme a vyloupneme žloutky. Náplň připravíme smícháním žloutků a tvarohu. Vzniklou směs okořeníme podle vlastní chuti solí, pepřem a hořčicí a naplníme ji do sáčku na zdobení.
  2. krok2
    Půlky bílků vyrovnáme na servírovací tác a důlky vyplníme žloutkovou směsí. Takto naplněná vejce dozdobíme čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře. Dáme do lednice na hodinu uležet. Pak můžeme servírovat rodině či přátelům.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyčinky s tymiánem

Tyčinky s tymiánem

Skvěle se přikusují k vínku i pivu. Lenka Ťažárová, Březová ...
Za pár korun /01.03.15
Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Sladko-kyselé houby

Sladko-kyselé houby

Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice
Za pár korun /19.11.08
Naložený česnek

Naložený česnek

Stroužky sněz a olej využij při vaření.
Martin Drbošal, Brno
Za pár korun /06.12.10
Bramborovo-smetanová paštika

Bramborovo-smetanová paštika

Nasekaný rozmarýn a muškátový oříšek jí dodají šmrnc.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /20.05.16
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama