Reklama
Plněná vejce
Fotogalerie:

Plněná vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dávám si obzvlášť záležet na tom, aby se jídlo z talíře přímo ‚‚usmívalo‘‘.Zastávám totiž názor, že když už jsem si s jeho přípravou dala práci, mělo by strávníky nalákat ke stolu nejen vůní, ale i tím, jak hezky vypadá. Vždyť dokonce i obyčejné topinky se dají ozdobit zeleninou nebo pomazánkou a servírovat tak, aby vypadaly jako královská svačinka. Hned si na nich líp pochutnáme!
Katka Plavcová, Příbramsko

Ingredience

  • pepř
  • 1 tvaroh
  • 6 vejce
  • sůl
  • petrželka
  • 1 lžíce hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo (to znamená asi 10 minut) a necháme vychladnout. Poté je důkladně oloupeme. Očištěná vejce přepůlíme a vyloupneme žloutky. Náplň připravíme smícháním žloutků a tvarohu. Vzniklou směs okořeníme podle vlastní chuti solí, pepřem a hořčicí a naplníme ji do sáčku na zdobení.
  2. krok2
    Půlky bílků vyrovnáme na servírovací tác a důlky vyplníme žloutkovou směsí. Takto naplněná vejce dozdobíme čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře. Dáme do lednice na hodinu uležet. Pak můžeme servírovat rodině či přátelům.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chudé placky

Chudé placky

Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička. Martina ...
Za pár korun /23.12.11
Obalované toasty se sýrem a šunkou

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Vydatná snídaně potěší velké jedlíky.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /10.09.10
Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Tahle polévka je u nás velmi oblíbená.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /14.06.14
Houbové škvarky z ryzců

Houbové škvarky z ryzců

Nepopsatelná lahůdka, a proto ji vyzkoušejte.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /08.10.14
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.

Martina Němcová, Chrudim

Za pár korun /26.04.14
Odlehčená fazolačka

Odlehčená fazolačka

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Za pár korun /06.06.13
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama