Reklama
Pizza jako štrúdl
Fotogalerie:

Pizza jako štrúdl

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 ml vlažná voda
  • 250 g celozrnná mouka
  • 5 g droždí
  • trocha husté rajčatové omáčky
  • 1 malá cuketa
  • sušená rajčata podle chuti
  • 4 žampiony nebo povařené sušené houby
  • 1 menší svazek bazalky
  • 1 mozzarella
  • špetka soli
  • trocha čerstvého rozmarýnu (není nutný)
  • olivový olej na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Přilijeme je k mouce a vypracujeme těsto (podle potřeby přilijeme vodu nebo přidáme mouku). Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát – nejlépe je roztáhneme prsty potřenými olivovým olejem. Střední část plátu potřeme rajčatovou omáčkou. Na ni navršíme směs nakrájené zeleniny, nasekanou bazalku a na kusy natrhanou mozzarellu. Osolíme. 

  3. Přes náplň přeložíme těsto, potřeme olejem, ozdobíme i rozmarýnem, případně hrubozrnnou solí. Pečeme při 180 °C 25–30 minut. Necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky.  

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččiny bramborové hnětýnky

Babiččiny bramborové hnětýnky

Úplně nejlepší jsou s bílou kávou. Růžena Kratochvílová, Šumperk
Za pár korun /02.05.16
Koprová polévka

Koprová polévka

Hustá a dobrá.
Alena Trnečková, Mostkovice
Za pár korun /13.10.11
Topinky s bramborovou pomazánkou

Topinky s bramborovou pomazánkou

Této pomazánce se také říká ‚‚falešný tatarák‘‘ – já jsem nikdy pravý ...
Za pár korun /01.09.08
Čočková polévka s vajíčkem

Čočková polévka s vajíčkem

Plný hrnec chutné polívky za pár kaček.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /03.12.12
Sváteční bramborová kaše

Sváteční bramborová kaše

Dochutit ji můžeš muškátovým oříškem.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /25.12.15
Brambory s česnekem a pórkem

Brambory s česnekem a pórkem

Nejraději máme ‚‚obyčejná‘‘ jídla.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /26.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu