Reklama
Pikantní křidýlka se svěžím salátem
Fotogalerie:

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Trnavská, Havířov

Ingredience

  • 800 g kuřecích křídel
  • 2 kedlubny
  • 1 salátová okurka
  • kousek čerstvého křenu
  • 1 malá cibule
  • 2 ředkvičky
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • Na zálivku:
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trocha soli a cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Křídla osolíme, okořeníme podle vlastní chuti, dáme do pekáčku a upečeme je nebo připravíme na grilu.

  2. Okurku a kedlubny  oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme nastrouhaný křen a nasekanou cibuli, ředkvičky a kopr a zalijeme zálivkou.

  3. Salát důkladně promícháme, dáme vychladit do ledničky a podáváme s křídýlky.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolový salát

Fazolový salát

Vařit se učím od maminky dva roky a už mám docela v naší rodině úspěch. Mojí ...
Za pár korun /21.04.12
Restované banány

Restované banány

Rychlý dezert, když vás hosté překvapí.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /11.02.17
Homole z aspiku

Homole z aspiku

Milada Konířová, Plzeň

Za pár korun /02.12.17
Vajíčkovka

Vajíčkovka

Velice levná dětská polévka pro ty‚ kteří neradi zeleninu. Je hotová opravdu hned.
...
Za pár korun /04.08.11
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Za pár korun /11.10.12
Sváteční bramborová kaše

Sváteční bramborová kaše

Dochutit ji můžeš muškátovým oříškem.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /25.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu