Reklama
Pikantní křidýlka se svěžím salátem
Fotogalerie:

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Trnavská, Havířov

Ingredience

  • 800 g kuřecích křídel
  • 2 kedlubny
  • 1 salátová okurka
  • kousek čerstvého křenu
  • 1 malá cibule
  • 2 ředkvičky
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • Na zálivku:
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trocha soli a cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Křídla osolíme, okořeníme podle vlastní chuti, dáme do pekáčku a upečeme je nebo připravíme na grilu.

  2. Okurku a kedlubny  oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme nastrouhaný křen a nasekanou cibuli, ředkvičky a kopr a zalijeme zálivkou.

  3. Salát důkladně promícháme, dáme vychladit do ledničky a podáváme s křídýlky.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s česnekem a pórkem

Brambory s česnekem a pórkem

Nejraději máme ‚‚obyčejná‘‘ jídla. Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /26.06.12
Houbové bramboráčky

Houbové bramboráčky

Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň
Za pár korun /09.07.12
Špenátová polévka s uzeným sýrem

Špenátová polévka s uzeným sýrem

Sýr polévku krásně zvýrazní.

Lucie Strakošová, Trnávka

Za pár korun /31.10.12
Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Když zbude knedlík, dá se dobře využít.
Petra Novotná, Šluknov
Za pár korun /03.02.10
Dýňový „pudink“

Dýňový „pudink“

Jeden z tipů, jak zpracovat úrodu dýní.

Nikol Petrů, Štarnov

Za pár korun /29.01.15
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama