Reklama
Reklama
Pekáčky na plotně
Fotogalerie:

Pekáčky na plotně

Martina Kovářová

Jimramov
Zkus k nim popíjet meltové kafe a uvidíš‚ jak si pochutnáš.
Martina Kovářová, Jimramov

Ingredience

  • 1 kg brambory vařené
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 lžička sůl
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme‚ přidáme mouku a sůl a na vále vypracujeme vláčné těsto.
  2. Rukama vyválíme několik válečků‚ z kterých nožem krájíme stejné díly. Z dílů vyválíme placky o síle asi 0‚5 cm a pokládáme je na rozpálená kamna. Pečeme z obou stran, dokud pekáčky nezezlátnou.Poté je rovnáme do mísy a potíráme rozpuštěným máslem. Chutnají teplé i studené.

    TIP: Zkus hotové placky potřít sádlem, třeba husím. Jsou pak ale těžší, pij k nim pivo.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní slané pečivo

Pikantní slané pečivo

Neutrácej zbytečně za brambůrky. Martina Antalová, Odolená Voda
Za pár korun /13.12.15
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Rychlá, levná a fakt dobrá svačinka.
Jaroslav Čižinský,
Žďár nad Metují
Za pár korun /09.11.10
Langoše z jogurtu

Langoše z jogurtu

Zdravější varianta nezdravého fastfoodového jídla.
Za pár korun /09.05.12
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Trochu netradiční úprava klasiky.
Olga Valentová, Borotín
Za pár korun /06.10.08
Kuřecí kari gulášek

Kuřecí kari gulášek

Jednoduchý a rychlý oběd.
Za pár korun /08.08.17
Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.01.18
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama