Reklama
Pekáčky na plotně
Fotogalerie:

Pekáčky na plotně

Martina Kovářová

Jimramov
Zkus k nim popíjet meltové kafe a uvidíš‚ jak si pochutnáš.
Martina Kovářová, Jimramov

Ingredience

  • 1 kg brambory vařené
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 lžička sůl
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme‚ přidáme mouku a sůl a na vále vypracujeme vláčné těsto.
  2. Rukama vyválíme několik válečků‚ z kterých nožem krájíme stejné díly. Z dílů vyválíme placky o síle asi 0‚5 cm a pokládáme je na rozpálená kamna. Pečeme z obou stran, dokud pekáčky nezezlátnou.Poté je rovnáme do mísy a potíráme rozpuštěným máslem. Chutnají teplé i studené.

    TIP: Zkus hotové placky potřít sádlem, třeba husím. Jsou pak ale těžší, pij k nim pivo.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Tato vydatná polévka plná brambor‚ kapusty a dobré klobásy jde podávat ...
Za pár korun /29.03.10
Zavařované houbové řízky

Zavařované houbové řízky

Tahle pochoutka prostě nemá chybu. 

Josef Sklenář, Třeboň

Za pár korun /06.08.16
Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Důležité je, aby byly pěkně opečené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /21.06.14
Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je ...

Za pár korun /15.08.14
Mleté kapie v soli

Mleté kapie v soli

Nemusí se tepelně zpracovávat.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /23.08.15
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Tato vitamínová bomba je vhodná pro všechny, příjemně povzbudí nejen svou krásnou ...

Za pár korun /07.07.12
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama