Reklama
Pečené brambory se žampiony
Fotogalerie:

Pečené brambory se žampiony

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Důležité je, aby byly pěkně opečené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 600 g brambory
  • trocha sádla
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle chuti
  • 150 g žampiony

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do pekáče, promícháme s rozpuštěným sádlem, lehce opepříme, osolíme a pak vložíme do předehřáté trouby.

  2. Chvíli zapékáme, potom brambory promícháme, přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné žampiony a dál pečeme, až brambory zezlátnou.

  3. Podáváme je obložené čerstvou zeleninou nebo jako skvělou přílohu k různým masitým pokrmům.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kefírové placky se sýrem

Kefírové placky se sýrem

Jana Dorazinová, Orlová
Za pár korun /21.06.19
Koblížkové penízky

Koblížkové penízky

Jsou tak dobré, že nevydrží ani do druhého dne.
Za pár korun /10.09.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
"Šrekovy" placičky

"Šrekovy" placičky

Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně.

...
Za pár korun /23.02.13
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Je výborná a rychlá a připravit lze z jakéhokoliv ovoce.
Za pár korun /06.04.12
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama