Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory v troubě
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 176 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory pečené v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi. Pečení ve slupce zajistí, že budou mít brambory pěkný tvar a dodá jim to na atraktivitě i na talíři. Naplňte je nádivkou z tvarohu nebo lučiny, tak jako my. Navrch ozdobte opečenou slaninou a česnekem. Stejným způsobem můžete připravit i pečené brambory v popelu.

Suroviny

na pečení, střední až větší, pěkného tvaru, typ C - moučnaté
česnek 1 palice
stroužky oloupané a podélně rozříznuté
olivový olej 2 PL
lučina
jarní cibulka 1 svazek
najemno
ředkvičky 1 svazek
nakrájený na nudličky
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal.

2

Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)

3

Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

4

Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky.

5

Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.

6

Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč