Reklama
Reklama
Pečené brambory s cibulí
Fotogalerie:

Pečené brambory s cibulí

Zdeňka Polanská

Vsetín
Tato dobrota je hotová za několik minut.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 2 cibule velká
  • 180 g smetana zakysaná
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín
  • dle potřeby olej na smažení
  • svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme.
  2. Oloupanou cibuli také nakrájíme na kolečka a osmažíme ji krátce na oleji. Osmahlou cibuli promícháme s brambory a zalijeme zakysanou smetanou‚ do které jsme přidali rozmačkaný česnek.
  3. Dáme do trouby a pečeme asi 20 minut, až jsou brambory měkké. Posypeme pažitkou a můžeme podávat. Takto připravené brambory jsou výtečné i jako příloha k masu.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrachový krém

Hrachový krém

Hrachový krém je vynikající polévka, která je vhodná k podzimnímu sychravému počasí,...
Za pár korun /29.09.12
Chlebíčky s vajíčkem

Chlebíčky s vajíčkem

Jsou jednoduché, ale každému chutnají.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /18.03.17
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Bramborová kaše s mrkví

Bramborová kaše s mrkví

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /26.02.18
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Výtečný salát,který máme všichni moc rádi. 
Za pár korun /15.02.09
Smažená mrkev

Smažená mrkev

Určitě si ji oblíbíš tak jako my.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /17.02.13
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama