Ingredience
- 4 - 6 ks párky
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce olej olivový
- 2 lžičky koření provensálské
- 350 g zelenina mražená
- 2 sáčky rýže
- sůl podle chuti
- zelenina na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme‚ potom osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření.
-
Párky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přisypeme je na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut.
-
Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmaženým párkům a směs necháme pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne.
-
Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu zhruba 14–17 minut.
-
Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou zeleninou nebo posypané sýrem.
TIP: Místo párků můžeš do rizota nakrájet špekáčky.