Reklama
Párkové rizoto po provensálsku
Fotogalerie:

Párkové rizoto po provensálsku

Zuzana Rejfková

Týnec nad Labem
Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi oblíbený.
Zuzana Rejfková, Týnec nad Labem

Ingredience

  • 4 - 6 ks párky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky koření provensálské
  • 350 g zelenina mražená
  • 2 sáčky rýže
  • sůl podle chuti
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme‚ potom osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření.
  2. Párky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přisypeme je na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut.
  3. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmaženým párkům a směs necháme pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne.
  4. Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu zhruba 14–17 minut.
  5. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou zeleninou nebo posypané sýrem.

    TIP: Místo párků můžeš do rizota nakrájet špekáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vydatná polévka

Vydatná polévka

Klidně poslouží jako hlavní chod. Jiřina Nejepínská, Praha
Za pár korun /28.12.12
Drožďovo-vaječná pomazánka.

Drožďovo-vaječná pomazánka.

Zamilují si ji i úplní odpůrci droždí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /14.11.14
Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Hana Trnavská, Havířov

Za pár korun /05.03.18
Bezová limonáda

Bezová limonáda

Podávej s plátkem citronu a lístkem máty.

Andrea Jílková, Polička 

Za pár korun /26.05.16
Mleté kapie v soli

Mleté kapie v soli

Nemusí se tepelně zpracovávat.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /23.08.15
Mrkvičkové zahřátí

Mrkvičkové zahřátí

Petra Geletičová, Smidary

Za pár korun /10.10.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama