Reklama
Párkové rizoto po provensálsku
Fotogalerie:

Párkové rizoto po provensálsku

Zuzana Rejfková

Týnec nad Labem
Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi oblíbený.
Zuzana Rejfková, Týnec nad Labem

Ingredience

  • 4 - 6 ks párky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky koření provensálské
  • 350 g zelenina mražená
  • 2 sáčky rýže
  • sůl podle chuti
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme‚ potom osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření.
  2. Párky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přisypeme je na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut.
  3. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmaženým párkům a směs necháme pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne.
  4. Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu zhruba 14–17 minut.
  5. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou zeleninou nebo posypané sýrem.

    TIP: Místo párků můžeš do rizota nakrájet špekáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ztracená vejce

Ztracená vejce

Máš-li doma chleba a vejce, večeře je hned. Kristina Zejkanová, Praha
Za pár korun /03.02.10
Rybí salát se zakysanou smetanou

Rybí salát se zakysanou smetanou

Můžeš ho podávat na máslem potřených plátcích veky.

Eva Hrušková, Straník

Za pár korun /04.12.14
Smažená mrkev

Smažená mrkev

Určitě si ji oblíbíš tak jako my.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /17.02.13
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Brambory s mozzarellou

Brambory s mozzarellou

Snadná příprava, ještě lepší chuť.
Za pár korun /14.05.12
Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Jsou velmi chutné a rychlé.
Kristýna Faigelová‚ Brno
Za pár korun /27.12.11
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama