Reklama
Párkové rizoto po provensálsku
Fotogalerie:

Párkové rizoto po provensálsku

Zuzana Rejfková

Týnec nad Labem
Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi oblíbený.
Zuzana Rejfková, Týnec nad Labem

Ingredience

  • 4 - 6 ks párky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky koření provensálské
  • 350 g zelenina mražená
  • 2 sáčky rýže
  • sůl podle chuti
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme‚ potom osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření.
  2. Párky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přisypeme je na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut.
  3. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmaženým párkům a směs necháme pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne.
  4. Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu zhruba 14–17 minut.
  5. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou zeleninou nebo posypané sýrem.

    TIP: Místo párků můžeš do rizota nakrájet špekáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená mrkev

Smažená mrkev

Určitě si ji oblíbíš tak jako my. Kateřina Vlčková, Dubicko
Za pár korun /17.02.13
Smetanová vejce se sýrem

Smetanová vejce se sýrem

Tuto mňamku miluje především můj přítel.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Za pár korun /24.05.13
Restované banány

Restované banány

Rychlý dezert, když vás hosté překvapí.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /11.02.17
Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá. 

Pavel ...

Za pár korun /25.05.14
Brambory s vejci na karí

Brambory s vejci na karí

Je mi líto něco vyhazovat, všechny zbytky se snažím vždycky zužitkovat.

Jana ...

Za pár korun /25.10.15
Smažák v bramboráku

Smažák v bramboráku

Výborný a sytý bramborák se sýrovým překvapením.
Veronika Jakubková, Česká ...
Za pár korun /16.06.12
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama