Reklama
Panenka na zeleném pepři
Fotogalerie:

Panenka na zeleném pepři

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 180 g vepřové panenky
  • rýžový olej (možno nahradit)
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • pár kuliček kaparů
  • hrnek masového vývaru
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • PALAČINKY:
  • 125  ml mléka
  • 1 vejce
  • 35  g špaldové mouky
  • 30 g hladké mouky
  • špetka soli
  • SMĚS DO PALAČINEK
  • 1 lžíce másla
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1/4 lilku
  • sůl a pepř
  • 1 lžička třtinového cukru

Doba přípravy

Počet porcí

1–2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme a pokrájíme na tlustší špalíčky. Okořeníme je solí a pepřem.

  2. Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka panenku osmažíme ze všech stran. Maso dáme do zapékací mísy a dáme do trouby péct asi na 5 minut při 200 °C. Do pánve, kde jsme opékali maso, přidáme masový vývar, bílé víno, kapary, kuličky zeleného pepře, hořčici, sůl a pepř. Za občasného míchání vyvařujeme do hustšího sosíku.

  3. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme dohladka. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova.

  4. V jiné pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na tenoučké plátky pokrájenou mrkev, řapíkatý celer a lilek. Zeleninovou směs okořeníme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Restujeme asi 5 minut, dokud všechna zelenina není měkká.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kari gulášek

Kuřecí kari gulášek

Jednoduchý a rychlý oběd.
Za pár korun /08.08.17
Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Jestli máte rádi utopence, zkuste tento recept. Jíst je můžete už druhý den.
Za pár korun /12.01.12
Studentský bulgur

Studentský bulgur

Jako studentka dávám přednost pokrmům, které nejsou náročné na přípravu.

Anežka ...

Za pár korun /22.05.13
Omeleta se švestkami

Omeleta se švestkami

Snídaně, svačina, dezert... Stačí si jen vybrat kdy a podávat.

Milada ...

Za pár korun /12.10.17
Bramboračka s dýní

Bramboračka s dýní

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /27.09.18
Zeleninové špagety

Zeleninové špagety

Můžeme je také posypat strouhaným sýrem.

Martina Váňová, Police nad Metují

Za pár korun /24.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu