Reklama
Panenka na zeleném pepři
Fotogalerie:

Panenka na zeleném pepři

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 180 g vepřové panenky
  • rýžový olej (možno nahradit)
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • pár kuliček kaparů
  • hrnek masového vývaru
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • PALAČINKY:
  • 125  ml mléka
  • 1 vejce
  • 35  g špaldové mouky
  • 30 g hladké mouky
  • špetka soli
  • SMĚS DO PALAČINEK
  • 1 lžíce másla
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1/4 lilku
  • sůl a pepř
  • 1 lžička třtinového cukru

Doba přípravy

Počet porcí

1–2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme a pokrájíme na tlustší špalíčky. Okořeníme je solí a pepřem.

  2. Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka panenku osmažíme ze všech stran. Maso dáme do zapékací mísy a dáme do trouby péct asi na 5 minut při 200 °C. Do pánve, kde jsme opékali maso, přidáme masový vývar, bílé víno, kapary, kuličky zeleného pepře, hořčici, sůl a pepř. Za občasného míchání vyvařujeme do hustšího sosíku.

  3. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme dohladka. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova.

  4. V jiné pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na tenoučké plátky pokrájenou mrkev, řapíkatý celer a lilek. Zeleninovou směs okořeníme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Restujeme asi 5 minut, dokud všechna zelenina není měkká.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízky z tlačenky

Řízky z tlačenky

Nejprve každý trochu kouká, pak si pochutná. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /05.02.13
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná
Za pár korun /12.11.09
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Nikdo nepozná, že je v ní červená řepa.

Marie Bártová, Hradec Králové

Za pár korun /05.02.16
Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /23.10.18
Salát z růžovek

Salát z růžovek

Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.

Marie Sedláčková, ...

Za pár korun /16.08.15
Kopřivová smaženice

Kopřivová smaženice

Škvarečky dodají krásnou vůni i chuť.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /13.03.17
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama