Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa na zeleném pepři
Kachní prsa na zeleném pepři
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa na zeleném pepři

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1985 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 193 g
Tuky 82 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala. 

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
s kůží, bez kosti, cca 150 g na osobu
oloupaná, v celku
česnek 1 stroužek
neoloupaný
nakládaný pepř 1 ČL
zelený
suché
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené 200 g
očištěné, mohou být i mražené
mrkev 2 ks
nakrájené šikmo na tenká kolečka

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové.

2

Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.

3

Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.

4

Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.

NĚCO NAVÍC
Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč