Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.
Alena Herzová, Prachatice
Ingredience
- 2 housky
- 2 vejce
- 5 lžic mléka
- 2 plátky šunky
- 2 plátky sýra
- 1 lžíce másla
- 1 hrst pažitky
- špetka soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. V misce prošleháme vejce s mlékem. Šunku i sýr nakrájíme na proužky. Pažitku nasekáme na malé kousky.
-
2. V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo a vlijeme rozšlehaná vejce. Asi po třech minutách povrch posolíme a klademe na něj střídavě proužky šunky a sýra. Pánev přikryjeme pokličkou a omeletu necháme zatáhnout asi 5 minut.
-
3. Housky rozpůlíme, omeletu shrneme na prkénko, překrojíme na čtvrtiny a posypeme pažitkou. Takto vložíme do housky.
-
4. Pokud chceme, můžeme spodní stranu housky natřít máslem nebo majonézou. Svačinu zabalíme do alobalu a přidáme pěkný papírový ubrousek. Nezapomeneme přibalit čerstvou zeleninu – například kousek salátové okurky, rajče nebo hlávkový salát.