Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových kamarádů, tato omeleta je spolehlivě zasytí.
Roman Peterka, Klatovy
Ingredience
- 3 vejce
- sůl podle chuti
- 1 rohlík
- 1 rajče
- trocha oregana
- pár lístků bazalky
- 50 g tvrdý sýr
- 1 lžíce olej
- 1 lžíce kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce osolíme a v misce rozšleháme. Rohlík (může být i tvrdší) nakrájíme na kolečka, rajče nakrájíme také na kolečka a sýr nastrouháme.
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a rohlíky z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme je rozmíchanými vejci, pokapeme kečupem a poklademe plátky rajčat.
-
Okořeníme oreganem, bazalkou a posypeme strouhaným sýrem. Ztlumíme oheň, pánev přiklopíme a zapékáme přibližně 5 minut, dokud se sýr neroztaví.
-
Omeletu můžeme obložit dle libosti i dalšími přísadami – šunkou, salámem, olivami. Podáváme samostatně nebo s pečivem a zeleninou.
Tip redakce
Když mám slaninu, opeču ji spolu s rohlíkem.