Reklama
Reklama
Odlehčená fazolačka
Fotogalerie:

Odlehčená fazolačka

Pavla Tomanová
Pavla Tomanová
Orlová - Lutyně

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Ingredience

  • 250 g fazole
  • 1 kostka masox
  • 200 ml mléko
  • špetka sladká paprika
  • 1/2 lžičky majoránka
  • 1 lžíce ocet
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vody s kostkou masoxu a špetkou červené papriky - do změknutí fazolí.
  2. Čtvrtku až polovinu množství uvařených fazolí odebereme do nádobky a vymixujeme do kaše tyčovým mixérem.

  3. Vzniklou kaši nalijeme do uvařených fazolí, tím se polévka zahustí. Pokud je polévka příliš hustá, rozředíme mlékem sami podle libosti. Dochutíme octem, majoránkou, popřípadě solí nebo pepřem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Velmi rychlá a levná večeře či oběd. Kateřina Vlčková, Dubicko
Za pár korun /10.09.10
Minišnečci se skořicí

Minišnečci se skořicí

Manželku v kuchyni občas docela rád vystřídám. Moje sladká specialita není ...
Za pár korun /05.01.09
Knedlíky jinak

Knedlíky jinak

S tímto receptem zužitkuješ zbytky a ještě připravíš dobrou večeři.
Anna ...
Za pár korun /19.11.10
Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je ...

Za pár korun /15.08.14
Pikantní dušené zelí

Pikantní dušené zelí

Recept jsem našla v indické kuchařce.

Ivana Slavíková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /03.03.16
Plněná vejce

Plněná vejce

Dávám si obzvlášť záležet na tom, aby se jídlo z talíře přímo ...
Za pár korun /10.10.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama