Reklama
Odlehčená fazolačka
Fotogalerie:

Odlehčená fazolačka

Pavla Tomanová
Pavla Tomanová
Orlová - Lutyně

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Ingredience

  • 250 g fazole
  • 1 kostka masox
  • 200 ml mléko
  • špetka sladká paprika
  • 1/2 lžičky majoránka
  • 1 lžíce ocet
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vody s kostkou masoxu a špetkou červené papriky - do změknutí fazolí.
  2. Čtvrtku až polovinu množství uvařených fazolí odebereme do nádobky a vymixujeme do kaše tyčovým mixérem.

  3. Vzniklou kaši nalijeme do uvařených fazolí, tím se polévka zahustí. Pokud je polévka příliš hustá, rozředíme mlékem sami podle libosti. Dochutíme octem, majoránkou, popřípadě solí nebo pepřem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové myši

Bramborové myši

Vyzkoušej dobrotu, kterou kdysi vařívala už moje babička! Jan Likař-Valič, Praha ...
Za pár korun /02.07.09
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Zapékané papriky

Zapékané papriky

Výborná letní večeře.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Za pár korun /25.10.11
Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Rychlá a dobrá pochoutka.

Michaela Bartošová, Rakovník

Za pár korun /26.05.13
Hrášková polévka s celerovými krutóny

Hrášková polévka s celerovými krutóny

Lehká polévka k obědu nebo místo večeře.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /22.08.14
Šťavnatá sekaná

Šťavnatá sekaná

Podává se s vařenými bramborami nebo pohankou.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /09.08.16
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama