Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená.
Hana Doležalová, Třebíč
Ingredience
- trocha oleje nebo sádla
- 4 krajíce starší chleba
- 2 stroužky česnek
- sůl podle potřeby
- 1,5 l zeleninový vývar nebo voda
- 1 hovězí bujon
- zbytek vařené zeleniny
- 1 větší špetka majoránky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmažíme kostky chleba společně s česnekem utřeným se solí, zalijeme vývarem nebo vřelou vodou s bujonem a vaříme, dokud není chléb téměř rozvařen (když zůstane několik větších kousků, nevadí).
-
Teprve potom přidáme uvařenou zeleninu, která nám zbyla z jiného jídla (já jsem použila brokolici). Nakonec ještě polévku dosolíme a dochutíme majoránkou. Můžeme posypat petrželkou.