Reklama
Noky à la halušky
Fotogalerie:

Noky à la halušky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tuhle rychlovku zvládne opravdu každý.

Pavla Tomanová, Orlová

Ingredience

  • 300-400 g polohrubé mouky
  • podle potřeby voda
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 párek
  • trocha hladké mouky
  • 500 g kyselého zelí

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, vody a soli zpracujeme těsto, které by nemělo být ani tuhé, ani řídké. Do vroucí osolené vody hážeme nočky přes haluškovač. Promícháme. Noky jsou hotové, když vyplavou na povrch. Scedíme je a přendáme do větší mísy.

  2. Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme nasekanou cibulku a na kostičky nakrájený párek. Osmažíme, zaprášíme moukou a přidáme zelí. Podlijeme a povaříme 10 minut. Dochutíme podle potřeby a promícháme s noky.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčkovka

Vajíčkovka

Velice levná dětská polévka pro ty‚ kteří neradi zeleninu. Je hotová opravdu hned. ...
Za pár korun /04.08.11
Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.

Hana Šverclová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Vychlazený tortellinový salát může být inspirací na skvělou večeři pro horký ...

Za pár korun /02.10.16
Omeleta v housce

Omeleta v housce

Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.

Alena Herzová, Prachatice

Za pár korun /10.09.16
Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky.
Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Smetanová omáčka

Smetanová omáčka

Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany
Za pár korun /13.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu