Reklama
Reklama
Mrkvová polévka
Fotogalerie:

Mrkvová polévka

Miluše Paymová

Karviná
Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olej
  • 1 l voda
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička vegeta
  • špetka kari
  • 1 stroužek česnek
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krupička dětská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nahrubo nastrouháme a v hrnci osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  2. Polévku okořeníme solí, pepřem, vegetou a karí. Přidáme rozetřený stroužek česneku a 5 minut povaříme.
  3. Vejce v misce rozšleháme a vmícháme krupici. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které vhazujeme do horké polévky a krátce vaříme.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Homole z aspiku

Homole z aspiku

Milada Konířová, Plzeň
Za pár korun /02.12.17
Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy.

Anežka Hubková, Vsetín

Za pár korun /26.08.17
Šťáva z hroznového vína

Šťáva z hroznového vína

Využij toho, že teď koupíš hrozny levně.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /08.04.16
Obalované toasty se sýrem a šunkou

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Vydatná snídaně potěší velké jedlíky.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /10.09.10
Pomazánka ze syrové červené řepy

Pomazánka ze syrové červené řepy

Zažeň předsudky a pochutnej si na řepě.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Za pár korun /21.01.15
Domácí tvarohové houstičky

Domácí tvarohové houstičky

Jemné, skvělé housky, které si doma uděláme raz dva. Práce nám zabere méně času, ...
Za pár korun /14.06.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama