Reklama
Mrkvová polévka
Fotogalerie:

Mrkvová polévka

Miluše Paymová

Karviná
Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olej
  • 1 l voda
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička vegeta
  • špetka kari
  • 1 stroužek česnek
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krupička dětská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nahrubo nastrouháme a v hrnci osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  2. Polévku okořeníme solí, pepřem, vegetou a karí. Přidáme rozetřený stroužek česneku a 5 minut povaříme.
  3. Vejce v misce rozšleháme a vmícháme krupici. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které vhazujeme do horké polévky a krátce vaříme.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic. Kateřina ...
Za pár korun /05.11.15
Obalované toasty se sýrem a šunkou

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Vydatná snídaně potěší velké jedlíky.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /10.09.10
Chlebový špíz

Chlebový špíz

Lehká, rychlá a jednoduchá večeře nebo svačina.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.08.16
Pikantní šmakoun s fazolemi

Pikantní šmakoun s fazolemi

Rychlé, lehce pikantní a chutné jídlo.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /15.04.12
Houbové bramboráčky

Houbové bramboráčky

Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň
Za pár korun /09.07.12
Pikantní slané pečivo

Pikantní slané pečivo

Neutrácej zbytečně za brambůrky.

Martina Antalová, Odolená Voda


Za pár korun /13.12.15
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama