Reklama
Mrkvová polévka
Fotogalerie:

Mrkvová polévka

Miluše Paymová

Karviná
Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olej
  • 1 l voda
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička vegeta
  • špetka kari
  • 1 stroužek česnek
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krupička dětská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nahrubo nastrouháme a v hrnci osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  2. Polévku okořeníme solí, pepřem, vegetou a karí. Přidáme rozetřený stroužek česneku a 5 minut povaříme.
  3. Vejce v misce rozšleháme a vmícháme krupici. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které vhazujeme do horké polévky a krátce vaříme.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kolečka a` la minilangoše

Kolečka a` la minilangoše

Někdy není čas vyvařovat, tak se snažím vaření si zjednodušit. Veronika Marková, ...
Za pár korun /18.09.16
Rybí salát se zakysanou smetanou

Rybí salát se zakysanou smetanou

Můžeš ho podávat na máslem potřených plátcích veky.

Eva Hrušková, Straník

Za pár korun /04.12.14
Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Připravuji ho třeba ke grilovanému masu.

Monika Jánská, Vlašim

Za pár korun /29.08.16
Dýně hokaido pečená s brambory

Dýně hokaido pečená s brambory

Zkus k dýni přidat také trochu krájených rajčat. Směs bude pěkně barevná.

Ivana...

Za pár korun /08.09.16
Žampiony plněné vejci

Žampiony plněné vejci

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový ...

Za pár korun /05.08.16
Dalamánky ze staršího chleba

Dalamánky ze staršího chleba

Můžeš je posypat sezamovými semínky.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /30.04.14
 

Nejnovější

Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy
Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama