Reklama
Mrkvičkové zahřátí
Fotogalerie:

Mrkvičkové zahřátí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce másla
  • na ozdobu parmazán, pažitka a slunečnicová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nakrájíme na kousky a cibuli najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a mrkev opečeme dozlatova, vsypeme cibuli a ještě chvilku opékáme. Poté podle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí mrkve.

  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

  5. Můžeme podávat s nakrájenou pažitkou, slunečnicovými semínky a parmazánem.

Tip redakce

Pokud polévku nebudou jíst děti, přidáme do cibulového základu trochu karí nebo chilli.
Oba druhy koření přidají pokrmu výrazný říz.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladko-kyselé houby

Sladko-kyselé houby

Naložené houbičky miluje můj manžel. Vlaďka Muchová, Pardubice
Za pár korun /19.11.08
Fazolový salát

Fazolový salát

Vařit se učím od maminky dva roky a už mám docela v naší rodině úspěch. Mojí ...
Za pár korun /21.04.12
Knedlíky jinak

Knedlíky jinak

S tímto receptem zužitkuješ zbytky a ještě připravíš dobrou večeři.
Anna ...
Za pár korun /19.11.10
Trochu jiná kvasnicová pomazánka

Trochu jiná kvasnicová pomazánka

Petra Geletičová, Smidary

Za pár korun /30.12.17
Jihočeský oukrop

Jihočeský oukrop

Klasika, která nikdy nezklame.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /04.01.17
Rychlé lečo

Rychlé lečo

Jsem zatím svobodný a musím si sám vařit. Jednoduchá jídla dobře zvládnu.
Šimon ...
Za pár korun /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu