Reklama
Mrkvičkové zahřátí
Fotogalerie:

Mrkvičkové zahřátí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce másla
  • na ozdobu parmazán, pažitka a slunečnicová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nakrájíme na kousky a cibuli najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a mrkev opečeme dozlatova, vsypeme cibuli a ještě chvilku opékáme. Poté podle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí mrkve.

  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

  5. Můžeme podávat s nakrájenou pažitkou, slunečnicovými semínky a parmazánem.

Tip redakce

Pokud polévku nebudou jíst děti, přidáme do cibulového základu trochu karí nebo chilli.
Oba druhy koření přidají pokrmu výrazný říz.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové řízky s křenem

Kedlubnové řízky s křenem

Když tě na zahradě čeká velká úroda. Jana Kubištová, Jihlava
Za pár korun /23.05.14
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pikantní a osvěžující.

Alena Hanáková, Katusice

Za pár korun /03.02.17
Restované banány

Restované banány

Rychlý dezert, když vás hosté překvapí.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /11.02.17
Levná mrkvová pomazánka

Levná mrkvová pomazánka

Chutná svačinka pro celou rodinu.

Eva Čajková, Velká nad Veličkou

Za pár korun /13.12.12
Bramborové vějířky se slaninou

Bramborové vějířky se slaninou

Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu ...
Za pár korun /31.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu