Petra Geletičová, Smidary
Ingredience
- 500 g mrkve
- 1 cibule
- 1,2 l zeleninového vývaru
- podle potřeby sůl a pepř
- 2 lžíce másla
- na ozdobu parmazán, pažitka a slunečnicová semínka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev nakrájíme na kousky a cibuli najemno.
-
V hrnci rozehřejeme máslo a mrkev opečeme dozlatova, vsypeme cibuli a ještě chvilku opékáme. Poté podle potřeby osolíme a opepříme.
-
Přilijeme vývar a vaříme do změknutí mrkve.
-
Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
-
Můžeme podávat s nakrájenou pažitkou, slunečnicovými semínky a parmazánem.
Tip redakce
Pokud polévku nebudou jíst děti, přidáme do cibulového základu trochu karí nebo chilli.
Oba druhy koření přidají pokrmu výrazný říz.