Reklama
Melencová polévka
Fotogalerie:

Melencová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výraz melence pochází ze slovenštiny.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 50 g sádla
  • 1 lžíce kmínu
  • 60 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl
  • Melence:
  • trocha hladké mouky
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na sádle zpěníme kmín, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.

  2. 2. Zalijeme vodou, osolíme a krátce povaříme.

  3. 3. Při varu sypeme do polévky melence a pět minut provaříme. Nakonec do polévky vmícháme vejce a dozdobíme zelenou natí.

  4. 4. Melence neboli drobky se připraví tak, že se v misce s trochou mouky rozmíchá vajíčko, až vzniknou drobky.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pizza taška

Cuketová pizza taška

Pokud děláme štrůdl, můžeme ze zbylého těsta vytvořit tuto svačinu. Kateřina ...
Za pár korun /02.07.13
Višňová bowle

Višňová bowle

Nemůže chybět na dobré party...
Milena Jirková, Přelouč
Za pár korun /12.12.08
Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice takto upravená naší rodině chutná.
Štěpánka Hegrová, Bílina
Za pár korun /03.02.10
Knedlíky jinak

Knedlíky jinak

S tímto receptem zužitkuješ zbytky a ještě připravíš dobrou večeři.
Anna ...
Za pár korun /19.11.10
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Tato pomazánka je velice jednoduchá a pochutná se na ni opravdu každý.
Simona ...
Za pár korun /01.01.09
Jednoduchý salát

Jednoduchý salát

Levná svačinka, která je hotová za chvíli a vždy přijde vhod.

Alena ...

Za pár korun /15.06.17
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama