Reklama
Malinová šťáva
Fotogalerie:

Malinová šťáva

Karolína Bažantová

Mokropsy
Šťávu z malin si pamatuji už od dětství, kdy ji připravovala moje babička. Moc mi chutnala, a tak jsem se ji chtěla také naučit. Nemám ráda složité recepty, a proto jsem zajásala nad tímto jednoduchým postupem.
Karolína Bažantová, Mokropsy

Ingredience

  • 1 kg cukr pískový
  • 1 kg maliny

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Maliny vložíme do cedníku, propláchneme je studenou vodou a necháme dobře okapat. Promícháme se 100 g cukru, rozmačkáme a vložíme nejlépe do kameninové nebo do skleněné čisté nádoby.
  2. krok2
    Nádobu zakryjeme a dáme na 1–2 dny do chladna. Maliny několikrát za den promícháme. Pak je přendáme do cedníku s čistou gázou a necháme prokapat.
  3. krok3
    Čistou šťávu optrně přelijeme do kastrolu, rychle svaříme a sbíráme pěnu. Nakonec přidáme cukr, a když se rozpustí, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá šťáva málo výrazná, můžeme přidat trochu kyseliny citronové. Hotovou šťávu nalijeme do čistých lahví a dokonale je uzavřeme.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá.  Pavel ...
Za pár korun /25.05.14
Studentský bulgur

Studentský bulgur

Jako studentka dávám přednost pokrmům, které nejsou náročné na přípravu.

Anežka ...

Za pár korun /22.05.13
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.
Za pár korun /04.06.12
Bramboránky

Bramboránky

Jednoduchý způsob, jak využít brambory z minulého dne.
Jana Okáníková, Brno
Za pár korun /16.01.11
Bezová limonáda

Bezová limonáda

Podávej s plátkem citronu a lístkem máty.

Andrea Jílková, Polička 

Za pár korun /26.05.16
Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Tahle polévka je u nás velmi oblíbená.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /14.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu