Reklama
Malinová šťáva
Fotogalerie:

Malinová šťáva

Karolína Bažantová

Mokropsy
Šťávu z malin si pamatuji už od dětství, kdy ji připravovala moje babička. Moc mi chutnala, a tak jsem se ji chtěla také naučit. Nemám ráda složité recepty, a proto jsem zajásala nad tímto jednoduchým postupem.
Karolína Bažantová, Mokropsy

Ingredience

  • 1 kg cukr pískový
  • 1 kg maliny

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Maliny vložíme do cedníku, propláchneme je studenou vodou a necháme dobře okapat. Promícháme se 100 g cukru, rozmačkáme a vložíme nejlépe do kameninové nebo do skleněné čisté nádoby.
  2. krok2
    Nádobu zakryjeme a dáme na 1–2 dny do chladna. Maliny několikrát za den promícháme. Pak je přendáme do cedníku s čistou gázou a necháme prokapat.
  3. krok3
    Čistou šťávu optrně přelijeme do kastrolu, rychle svaříme a sbíráme pěnu. Nakonec přidáme cukr, a když se rozpustí, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá šťáva málo výrazná, můžeme přidat trochu kyseliny citronové. Hotovou šťávu nalijeme do čistých lahví a dokonale je uzavřeme.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hustá čočková polévka

Hustá čočková polévka

Chutná polévka, která zasytí a neudělá průvan v peněžence. Jana Králíčková, ...
Za pár korun /16.09.14
Bramborové myši

Bramborové myši

Vyzkoušej dobrotu, kterou kdysi vařívala už moje babička!
Jan Likař-Valič, Praha
...
Za pár korun /02.07.09
Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /22.10.13
Grissini s rozmarýnem

Grissini s rozmarýnem

Domácí je vždycky nejlepší, ať už je to hlavní jídlo, nebo jen tyčinky k vínu.

Iva ...

Za pár korun /27.01.17
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Nejlevnějším a nejrychlejším jídlem, jaké si umím představit, jsou nudle se zelím. ...
Za pár korun /20.08.08
Šrekovy placičky

Šrekovy placičky

Dělávám je, když mi zbude špenát.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /11.03.14
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama