Výborná do salátů, pomazánek i na tatarku.
Marta Kačíková, Strakonice
Ingredience
- 2 vařené žloutky
- 2 syrové žloutky
- 200-250 ml řepkový nebo olivový olej
- 2 lžíce citronová šťáva
- 1/2 lžičky sůl
- 1 lžička cukr
- 1-2 lžičky plnotučná hořčice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vychladlé vařené žloutky důkladně rozmačkáme vidličkou a utřeme se syrovými žloutky, solí a cukrem ve větší misce.
-
Ke žloutkům po kapkách přiléváme olej a šleháme metličkou. Směs postupně zhoustne. Ke konci přidáme citronovou šťávu a hořčici, případně ještě dochutíme solí a cukrem.
-
Před podáváním necháme majonézu uležet v ledničce v uzavřené nádobě minimálně 2 hodiny.