Reklama
Majolkové řezy
Fotogalerie:

Majolkové řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 300  g polohrubé mouky
  • 150  g cukru krupice
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 majonéza
  • 1 vejce
  • asi 100 ml mléka
  • NÁPLŇ:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 6 meruněk
  • 1 hrst černého rybízu
  • DROBENKA:
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy si odvážíme mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme majonézu, vejce a mléko. Zpracujeme těsto, které nalijeme na plech s pečicím papírem. Mezitím si smícháme suroviny na náplň, kterou rozetřeme na těsto.

  2. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 190 °C asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lesní pohádka

Lesní pohádka

OSVĚŽÍ BARVOU I CHUTÍ Majka Hrbáčková, Česká Lípa
Za pár korun /27.07.18
Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /28.02.15
Bezová limonáda

Bezová limonáda

Podávej s plátkem citronu a lístkem máty.

Andrea Jílková, Polička 

Za pár korun /26.05.16
Mrkvové jednohubky

Mrkvové jednohubky

Mrkvový salát patří k našim nejoblíbenějším pochoutkám, hlavně ho má rád ...
Za pár korun /18.08.08
Houbové bramboráčky

Houbové bramboráčky

Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň
Za pár korun /09.07.12
Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Když zbude knedlík, dá se dobře využít.
Petra Novotná, Šluknov
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama