Reklama
Loupáky
Fotogalerie:

Loupáky

Svatava Moravcová

Brno

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Ingredience

  • 180 ml mléko
  • 80 g cukr moučka
  • 1/4 kostky droždí
  • 400 g hladká mouka
  • špetka soli
  • 70 g máslo
  • trocha citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smísíme se všemi ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto, které necháme přibližně 1 hodinu vykynout na teplém místě. Těsto můžeme také vypracovat v domácí pekárně.

  2. Rozdělíme je na menší bochánky. Každý vyválíme na placku a zamotáme jako rohlík. Loupáky potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou mléka a posypeme mákem. Pečeme při 175 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Vydatná snídaně potěší velké jedlíky. Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /10.09.10
Omeleta à la pizza

Omeleta à la pizza

Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových...

Za pár korun /24.04.15
Topinky s houbami

Topinky s houbami

Rychlá večeře za pár korun.

Jiřina Linhová, Starý Plzenec

Za pár korun /02.02.13
Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina ...

Za pár korun /05.11.15
Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Zapékané papriky

Zapékané papriky

Výborná letní večeře.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu