Reklama
Loupáky
Fotogalerie:

Loupáky

Svatava Moravcová

Brno

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Ingredience

  • 180 ml mléko
  • 80 g cukr moučka
  • 1/4 kostky droždí
  • 400 g hladká mouka
  • špetka soli
  • 70 g máslo
  • trocha citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smísíme se všemi ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto, které necháme přibližně 1 hodinu vykynout na teplém místě. Těsto můžeme také vypracovat v domácí pekárně.

  2. Rozdělíme je na menší bochánky. Každý vyválíme na placku a zamotáme jako rohlík. Loupáky potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou mléka a posypeme mákem. Pečeme při 175 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kefírové placky se sýrem

Kefírové placky se sýrem

Jana Dorazinová, Orlová
Za pár korun /21.06.19
Pikantní šmakoun s fazolemi

Pikantní šmakoun s fazolemi

Rychlé, lehce pikantní a chutné jídlo.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /15.04.12
Jablka v těstíčku

Jablka v těstíčku

Je lepší, když jsou jablka trochu nakyslá.

Lucie Vaněčková, Lodnéřov

Za pár korun /01.11.14
Pórkové risotto

Pórkové risotto

Využijeme zejména bílou část pórku.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /10.06.13
Višňový džem

Višňový džem

V naší rodině je oblíbený nejen na nejrůznější poháry s tvarohem. Jeho ...
Za pár korun /12.12.08
Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Velmi rychlá‚ není problém ji připravit třeba na studentských kolejích.
...
Za pár korun /27.05.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama