Reklama
Reklama
Loupáky
Fotogalerie:

Loupáky

Svatava Moravcová

Brno

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Ingredience

  • 180 ml mléko
  • 80 g cukr moučka
  • 1/4 kostky droždí
  • 400 g hladká mouka
  • špetka soli
  • 70 g máslo
  • trocha citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smísíme se všemi ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto, které necháme přibližně 1 hodinu vykynout na teplém místě. Těsto můžeme také vypracovat v domácí pekárně.

  2. Rozdělíme je na menší bochánky. Každý vyválíme na placku a zamotáme jako rohlík. Loupáky potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou mléka a posypeme mákem. Pečeme při 175 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená. Hana Doležalová, Třebíč
Za pár korun /28.02.15
Špenátová polévka s krupicovými nočky

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /12.06.13
Sváteční bramborová kaše

Sváteční bramborová kaše

Dochutit ji můžeš muškátovým oříškem.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /25.12.15
Lesní pohádka

Lesní pohádka

OSVĚŽÍ BARVOU I CHUTÍ

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Za pár korun /27.07.18
Pečené brambory

Pečené brambory

Pro děti brambory vykroj třeba formičkou.
Olga Kurzová, Blatná
Za pár korun /06.03.09
Homole z aspiku

Homole z aspiku

Milada Konířová, Plzeň

Za pár korun /02.12.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama