Reklama
Levná mrkvová pomazánka
Fotogalerie:

Levná mrkvová pomazánka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná svačinka pro celou rodinu.

Eva Čajková, Velká nad Veličkou

Ingredience

  • 5 ks vařené vajce
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl podle chuti
  • špetka pepře
  • 4 ks mrkev
  • 1 cibule
  • 1 malá majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme žloutky, máslo, hořčici, trochu soli a pepře. Všechny suroviny důkladně utřeme.
  2. Potom přidáme důkladně očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané bílky a nakonec majonézu. Pomazánku ještě jednou dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé lečo

Rychlé lečo

Jsem zatím svobodný a musím si sám vařit. Jednoduchá jídla dobře zvládnu. Šimon ...
Za pár korun /13.08.08
Karbanátky z mrkve

Karbanátky z mrkve

Můj manžel není příliš náročný a to, že nemáme na stole denně maso, mu ...

Za pár korun /06.03.14
Křupavé ‚‚listánky‘‘

Křupavé ‚‚listánky‘‘

Pohoštění nemusí být jen drahé a pracné.
Eva Janderová, Přerov
Za pár korun /25.08.11
Domácí preclíky

Domácí preclíky

Hodí se pro každou příležitost.

Irena Soukupová, Nejdek

Za pár korun /05.02.15
Pohankovo-celerová pomazánka

Pohankovo-celerová pomazánka

Nejlepší je s tmavým celozrnným pečivem.


Jiřina Malá, Chvaletice

Za pár korun /20.03.17
Babiččiny bramborové hnětýnky

Babiččiny bramborové hnětýnky

Úplně nejlepší jsou s bílou kávou.

Růžena Kratochvílová, Šumperk

Za pár korun /02.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu