Reklama
Ledový meloun
Fotogalerie:

Ledový meloun

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem
Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 lžička cukr hnědý
  • kousek meloun
  • snítka máta
  • několik kostek led
  • 50 ml rum bílý
  • 2 plátky citrón
  • dle potřeby soda
  • 20 ml citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr‚ část melounu‚ máty‚ citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun‚ plátky citronu‚ mátové lístky a pár kostek ledu.
  2. Nalijeme rum a doplníme sodovkou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony. Ludmila Velasová, Pěnčín
Za pár korun /27.01.13
Řepový salát

Řepový salát

Rodina mě za něj nikdy nezapomene pochválit.
Simona Nováčková, Praha
Za pár korun /10.03.10
Hustá čočková polévka

Hustá čočková polévka

Chutná polévka, která zasytí a neudělá průvan v peněžence.

Jana Králíčková, ...

Za pár korun /16.09.14
Bramborovo-smetanová paštika

Bramborovo-smetanová paštika

Nasekaný rozmarýn a muškátový oříšek jí dodají šmrnc.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /20.05.16
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama