Reklama
Ledový meloun
Fotogalerie:

Ledový meloun

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem
Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 lžička cukr hnědý
  • kousek meloun
  • snítka máta
  • několik kostek led
  • 50 ml rum bílý
  • 2 plátky citrón
  • dle potřeby soda
  • 20 ml citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr‚ část melounu‚ máty‚ citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun‚ plátky citronu‚ mátové lístky a pár kostek ledu.
  2. Nalijeme rum a doplníme sodovkou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený chřest se sýrem

Zapečený chřest se sýrem

Jíš-li odlehčeně, možná ti tento jednoduchý recept bude chutnat. Eva Jonášová, ...
Za pár korun /08.06.11
Chlebové karbanátky

Chlebové karbanátky

Zbylé pečivo by byla  škoda vyhodit.

Monika Egersdorfová, Zruč nad Sázavou

Za pár korun /02.04.16
Odlehčená fazolačka

Odlehčená fazolačka

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Za pár korun /06.06.13
Chudé placky

Chudé placky

Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička.
Martina ...
Za pár korun /23.12.11
Višňový džem

Višňový džem

V naší rodině je oblíbený nejen na nejrůznější poháry s tvarohem. Jeho ...
Za pár korun /12.12.08
Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj omeletu a ozdobíme ji ...

Za pár korun /18.09.17
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama