Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 75 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Suroviny

s kostí, bez kůže, rozpůlená
rostlinný olej 3 PL
kardamom 5 tobolek
podrcených
skořice 1 svitek
střední, nadrobno
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) 1 ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc
koriandr mletý 1 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
zelené, podélně rozříznuté
garam masala ½ ČL
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekané
rýže vařená
nebo placky čapátí, k podávání
Na marinádu
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) ½ ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc

Postup

1

V míse důkladně promíchejte kuře s přísadami na marinádu. Nechte stát nejméně hodinu, ale ještě lépe nechte rozležet přes noc v chladničce.

2

Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte kardamom a skořici a pár sekund opékejte. Pak přidejte cibuli a 15 minut ji opékejte, občas ji důkladně promíchejte, aby rovnoměrně zlátla.

3

Přidejte česnekovou i zázvorovou pastu a minutu důkladně míchejte. Pak zmírněte oheň a vmíchejte koriandr, římský kmín a jogurt. Minutu prohřívejte, pak zesilte oheň zpátky na střední a přidejte kuřecí prsa v jedné vrstvě. Opékejte je asi 8 minut a přitom je obracejte. Přidejte chilli papričky, přiklopte a zvolna duste na mírném ohni 25–30 minut, tu a tam promíchejte. Podle potřeby podlijte trochou vody, pokud by se směs příliš vysušila.

4

Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr. Podávejte s plackami čapátí nebo s rýží.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou či zázvorovou pastu nahrubo nasekejte oloupaný česnek, respektive zázvor, a pak je v malém mixéru či sekáčku na potraviny rozmixujte s trochou vody na pastu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč