Velice chutná a vydatná polévka.
Jana Sohlichová, Lipník nad Bečvou
Ingredience
- 1 hrst čerstvé nebo mražené houby
- 4 střední brambory
- 1 kostka bujón
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 2 lžíce mouka
- 4 vejce natvrdo
- bobkový list
- kmín
- nové koření
- pepř, sůl
- koprová nať
- ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pokrájené houby a brambory uvaříme ve voně s kostkou bujónu a kořením doměkka.
-
Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou (můžeme zředit mlékem) a ještě chvíli povaříme. Dosolíme, dokyselíme a vmícháme posekaný kopr.
-
Podáváme s pokrájeným vařeným vejcem.