Reklama
Krupicový zázrak
Fotogalerie:

Krupicový zázrak

Lenka Málková

Praha
Zdaleka ne každý z nás jako dítě miloval mléčnou krupicovou kaši. Ovšem z krupice se dá jednoduše připravit i pochoutka, která chutná prostě každému! Když tento zázrak zpestříš ovocem, uděláš zároveň něco pro zdraví.
Lenka Málková, Praha

Ingredience

  • 3 dl voda
  • 3 lžíce šťáva citrónová
  • 100 g cukr krupice
  • kompot ovocný
  • 50 g krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Krupici a cukr smícháme se studenou vodou a necháme asi půl hodiny v chladu stát (pro zajímavější chuť i barvu můžeme cukr nejdříve na pánvi lehce opražit, aby získal karamelovou příchuť). Přidáme citronovou šťávu a šleháme do pěny. Namísto citronové šťávy můžeme docela dobře použít nápoje v prášku, jako jsou Vitacit nebo Tang.
  2. Pěnu nalijeme do misek a necháme ji ztuhnout. Před podáváním ji ozdobíme ovocem. Do pěny můžeme opatrně vmíchat například i pikantnější ovocnou marmeládu, nejvhodnější je například rybízová nebo malinová. Krupicovému zázraku dá barvu.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybíz a la brusinky

Rybíz a la brusinky

Bez této dobroty se u nás neobejde žádná porce svíčkové.
Za pár korun /16.05.12
Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky.
Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Připravuji ho třeba ke grilovanému masu.

Monika Jánská, Vlašim

Za pár korun /29.08.16
Ztracená vejce

Ztracená vejce

Máš-li doma chleba a vejce, večeře je hned.
Kristina Zejkanová, Praha
Za pár korun /03.02.10
Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Ondřej Slanina

Za pár korun /03.03.19
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu