Reklama
Krupicový zázrak
Fotogalerie:

Krupicový zázrak

Lenka Málková

Praha
Zdaleka ne každý z nás jako dítě miloval mléčnou krupicovou kaši. Ovšem z krupice se dá jednoduše připravit i pochoutka, která chutná prostě každému! Když tento zázrak zpestříš ovocem, uděláš zároveň něco pro zdraví.
Lenka Málková, Praha

Ingredience

  • 3 dl voda
  • 3 lžíce šťáva citrónová
  • 100 g cukr krupice
  • kompot ovocný
  • 50 g krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Krupici a cukr smícháme se studenou vodou a necháme asi půl hodiny v chladu stát (pro zajímavější chuť i barvu můžeme cukr nejdříve na pánvi lehce opražit, aby získal karamelovou příchuť). Přidáme citronovou šťávu a šleháme do pěny. Namísto citronové šťávy můžeme docela dobře použít nápoje v prášku, jako jsou Vitacit nebo Tang.
  2. Pěnu nalijeme do misek a necháme ji ztuhnout. Před podáváním ji ozdobíme ovocem. Do pěny můžeme opatrně vmíchat například i pikantnější ovocnou marmeládu, nejvhodnější je například rybízová nebo malinová. Krupicovému zázraku dá barvu.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky.
Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Výborná staročeská polévka podle babičky.

Alice Mikulková, Slavonice

Za pár korun /03.11.13
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Výtečný salát,který máme všichni moc rádi. 
Za pár korun /15.02.09
Nakládané jednohubky

Nakládané jednohubky

Trochu pikantní neobvyklý předkrm, který má u návštěv vždy úspěch.

Marie ...

Za pár korun /09.08.16
Dušená rýže s koprem

Dušená rýže s koprem

Příloha, která hezky voní a skvěle chutná.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /29.05.14
 

Nejnovější

Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce. Petra Fingerhutová, Kyšice
Škola vaření /23.02.17
Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jsou velmi snadné a dobré, zkus je také!

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /23.02.17
Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Vynikající je také s nektarinkami nebo s broskvemi.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /23.02.17
Cheesecake s borůvkami

Cheesecake s borůvkami

Nepečená rychlá dobrůtka.

Dagmar Peřinová, Nížkov

Sladký život /23.02.17
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama