Reklama
Reklama
Krupicový zázrak
Fotogalerie:

Krupicový zázrak

Lenka Málková

Praha
Zdaleka ne každý z nás jako dítě miloval mléčnou krupicovou kaši. Ovšem z krupice se dá jednoduše připravit i pochoutka, která chutná prostě každému! Když tento zázrak zpestříš ovocem, uděláš zároveň něco pro zdraví.
Lenka Málková, Praha

Ingredience

  • 3 dl voda
  • 3 lžíce šťáva citrónová
  • 100 g cukr krupice
  • kompot ovocný
  • 50 g krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Krupici a cukr smícháme se studenou vodou a necháme asi půl hodiny v chladu stát (pro zajímavější chuť i barvu můžeme cukr nejdříve na pánvi lehce opražit, aby získal karamelovou příchuť). Přidáme citronovou šťávu a šleháme do pěny. Namísto citronové šťávy můžeme docela dobře použít nápoje v prášku, jako jsou Vitacit nebo Tang.
  2. Pěnu nalijeme do misek a necháme ji ztuhnout. Před podáváním ji ozdobíme ovocem. Do pěny můžeme opatrně vmíchat například i pikantnější ovocnou marmeládu, nejvhodnější je například rybízová nebo malinová. Krupicovému zázraku dá barvu.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba. Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
Bramboračka s dýní

Bramboračka s dýní

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /27.09.18
Z rohlíků a brambor

Z rohlíků a brambor

Jestli nejsi náročná a ráda připravuješ rychlé a jednoduché věci, zkus uvařit tyto ...
Za pár korun /14.06.11
Pohankovo-celerová pomazánka

Pohankovo-celerová pomazánka

Nejlepší je s tmavým celozrnným pečivem.


Jiřina Malá, Chvaletice

Za pár korun /20.03.17
Šťavnatá sekaná

Šťavnatá sekaná

Podává se s vařenými bramborami nebo pohankou.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /09.08.16
Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Salát je dobrý také jako příloha.
Renata Warzelová, Otrokovice
Za pár korun /16.11.09
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama