Reklama
Reklama
Křupavý zelný salát
Fotogalerie:

Křupavý zelný salát

Veronika Svitáková

Liberec
Lehký na léto, plný vitaminů na zimu.
Veronika Svitáková, Liberec

Ingredience

  • 1/2 hlávky zelí bílé
  • 2 mrkev
  • svazek ředkvičky
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 jogurt bílý
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do mísy‚ pokapeme olejem a důkladně promícháme‚ nejlépe rukama.
  2. Do misky dáme jogurt‚ přidáme ostatní suroviny, nakonec čerstvě umletý pepř. Zamícháme. Nalijeme na zeleninu. Znovu promícháme. Zelenina by neměla v zálivce plavat.
  3. Salát je nejlepší nechat uležet‚ ale dá se jíst i hned, k večeři s čerstvým pečivem‚ jako salát k hlavnímu jídlu i jako obloha na ozdobu.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Důležité je, aby byly pěkně opečené. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.06.14
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.
Za pár korun /04.06.12
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.

Martina Němcová, Chrudim

Za pár korun /26.04.14
Višňový džem

Višňový džem

V naší rodině je oblíbený nejen na nejrůznější poháry s tvarohem. Jeho ...
Za pár korun /12.12.08
Celer naložený v olejovém nálevu

Celer naložený v olejovém nálevu

Výtečná pochoutka k masu i do salátů.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /23.09.15
Domácí focaccia

Domácí focaccia

Hodí se samotná nebo jako příloha k salátům a polévkám.

Denisa Chlupáčová, ...

Za pár korun /01.08.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama