Ingredience
- 1/2 hlávky zelí bílé
- 2 mrkev
- svazek ředkvičky
- 1 lžíce olej olivový
- 1 jogurt bílý
- 1 lžíce ocet
- 1 lžíce cukr krupice
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí a ředkvičky nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do mísy‚ pokapeme olejem a důkladně promícháme‚ nejlépe rukama.
-
Do misky dáme jogurt‚ přidáme ostatní suroviny, nakonec čerstvě umletý pepř. Zamícháme. Nalijeme na zeleninu. Znovu promícháme. Zelenina by neměla v zálivce plavat.
-
Salát je nejlepší nechat uležet‚ ale dá se jíst i hned, k večeři s čerstvým pečivem‚ jako salát k hlavnímu jídlu i jako obloha na ozdobu.