Reklama
Krkonošská míchanice
Fotogalerie:

Krkonošská míchanice

Marcela Kalužná

Úpice
Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Marcela Kalužná, Úpice

Ingredience

  • 200 g zelí kysané
  • 1 kg bůček libový na pečení
  • 1 vejce
  • 1 velký hrnek mouka hrubá
  • 6 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Bůček opláchneme, osolíme a opepříme a dáme péct. Když už je maso úplně měkké‚ rozmačkáme je na malé kousky.
  2. Mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je najemno‚ přidáme sůl‚ vejce, mouku a vypracujeme těsto.
  3. Přes síto děláme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě. Když knedlíčky vyplavou‚ ihned je scedíme a vsypeme k výpečkům. Nakonec přidáme scezené zelí.
  4. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový krém se šunkou

Bramborový krém se šunkou

Z brambor nemusíš vařit jen obyčejnou bramboračku. Zkus jednou připravit lahodný jemný ...
Za pár korun /11.10.11
Pečené plněné brambory

Pečené plněné brambory

Máš-li doma brambory, hlad ti nehrozí.
Zlatica Juhászová, Bratislava
Za pár korun /31.10.08
Hustá čočková polévka

Hustá čočková polévka

Chutná polévka, která zasytí a neudělá průvan v peněžence.

Jana Králíčková, ...

Za pár korun /16.09.14
Bylinkový jarní vývar

Bylinkový jarní vývar

Levnou a zdravou polévku můžeš vyčarovat jednoduše z toho, co zbude po vaření hlavních...
Za pár korun /29.09.08
Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami

Zdravá zelenina s úlovky z lesa – to je prostě báseň.

Pavlína Sochorová, ...

Za pár korun /11.06.17
Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Nezapomeň dobře vyvětrat – droždí se při restování velmi výrazně rozvoní.

Jana ...

Za pár korun /17.09.16
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama