Reklama
Krkonošská míchanice
Fotogalerie:

Krkonošská míchanice

Marcela Kalužná

Úpice
Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Marcela Kalužná, Úpice

Ingredience

  • 200 g zelí kysané
  • 1 kg bůček libový na pečení
  • 1 vejce
  • 1 velký hrnek mouka hrubá
  • 6 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Bůček opláchneme, osolíme a opepříme a dáme péct. Když už je maso úplně měkké‚ rozmačkáme je na malé kousky.
  2. Mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je najemno‚ přidáme sůl‚ vejce, mouku a vypracujeme těsto.
  3. Přes síto děláme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě. Když knedlíčky vyplavou‚ ihned je scedíme a vsypeme k výpečkům. Nakonec přidáme scezené zelí.
  4. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák se sýrovou omáčkou

Květák se sýrovou omáčkou

Je skvělý s noky nebo s brambory. Romana Sedlická, Praha
Za pár korun /06.10.16
Pikantní slané pečivo

Pikantní slané pečivo

Neutrácej zbytečně za brambůrky.

Martina Antalová, Odolená Voda


Za pár korun /13.12.15
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Nejlevnějším a nejrychlejším jídlem, jaké si umím představit, jsou nudle se zelím. ...
Za pár korun /20.08.08
Minišnečci se skořicí

Minišnečci se skořicí

Manželku v kuchyni občas docela rád vystřídám. Moje sladká specialita není ...
Za pár korun /05.01.09
Hrášková polévka s celerovými krutóny

Hrášková polévka s celerovými krutóny

Lehká polévka k obědu nebo místo večeře.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /22.08.14
Obalované toasty se sýrem a šunkou

Obalované toasty se sýrem a šunkou

Vydatná snídaně potěší velké jedlíky.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /10.09.10
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama