Reklama
Křenící se tuňák
Fotogalerie:

Křenící se tuňák

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Křenu dáme tolik, kolik sneseme, je léčivý. 

Kateřina Gajová, Brno 

Ingredience

  • tuňák
  • sojanéza 2 konzervy
  • čerstvý jemně strouhaný křen 2 lžíce
  • jarní cibulka dle chuti
  • dle chuti olivový olej
  • 2 lžičky (nemusí být) tahini

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Tuňáka smícháme se sojanézou‚ křenem a případně s tahini. Podáváme pokapané olivovým olejem a posypané jarní cibulkou. 

  2. Nejlépe chutná s celozrnným pečivem či s domácími „lokšemi“. Můžeme jej také podávat s celozrnnou basmati rýží nebo pohankovými nudlemi – v tomto případě tuňáka ještě posypeme vločkami nori řasy a pokapeme sójovou omáčkou. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tlapky s bylinkami

Tlapky s bylinkami

Můžeš do nich přidat také prolisovaný česnek. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /19.01.17
Odlehčená fazolačka

Odlehčená fazolačka

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Za pár korun /06.06.13
Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Pikantní slané pečivo

Pikantní slané pečivo

Neutrácej zbytečně za brambůrky.

Martina Antalová, Odolená Voda


Za pár korun /13.12.15
Dýně hokaido pečená s brambory

Dýně hokaido pečená s brambory

Zkus k dýni přidat také trochu krájených rajčat. Směs bude pěkně barevná.

Ivana...

Za pár korun /08.09.16
Višňová bowle

Višňová bowle

Nemůže chybět na dobré party...
Milena Jirková, Přelouč
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu