Reklama
Knedlíky z domácí pekárny
Fotogalerie:

Knedlíky z domácí pekárny

Ondřej Dráteník

Litomyšl

Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 hrnek mléko
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sůl
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hrubá mouka
  • 1/3 kostky droždí
  • špetka cukru
  • 1 hrnek kukuřičné lupínky
  • svazek petrželky a pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těsto připravíme v domácí pekárně tak, že do nádoby dáme mléko, vejce, sůl a oba druhy mouky. Navrch rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku vlažné vody. Zapneme program na kynuté těsto. Ke konci hnětení, většinou po zaznění signálu, přidáme ještě hrnek kukuřičných lupínků a posekané bylinky a necháme program doběhnout.

  2. krok2

    Vykynuté těsto přemístíme na pomoučenou pracovní desku a vytvoříme 2 knedlíky, které pak vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  3. Po vyjmutí z vody je propíchneme na několika místech špejlí a následně krájíme na plátky, nejlépe režnou nití jako běžné kynuté knedlíky.

Tip redakce

Jestli nemáš domácí pekárnu, nevadí. Z uvedených ingrediencí můžeš připravit knedlík  klasickým způsobem.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Tahle polévka je u nás velmi oblíbená. Věra Kmínková, Hořice
Za pár korun /14.06.14
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.
Za pár korun /04.06.12
Těstovinové závitky s lilkem

Těstovinové závitky s lilkem

Možná poněkud neobvyklá kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

Martina ...

Za pár korun /30.08.15
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Smažák v bramboráku

Smažák v bramboráku

Výborný a sytý bramborák se sýrovým překvapením.
Veronika Jakubková, Česká ...
Za pár korun /16.06.12
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je zdravá a vydatná večeře, která ti neudělá průvan v peněžence!
Jana Součková, ...
Za pár korun /05.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu