Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený.
Ondřej Dráteník, Litomyšl
Ingredience
- 1 hrnek mléko
- 1 vejce
- 2 lžičky sůl
- 1 hrnek polohrubá mouka
- 1 hrnek hrubá mouka
- 1/3 kostky droždí
- špetka cukru
- 1 hrnek kukuřičné lupínky
- svazek petrželky a pažitky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těsto připravíme v domácí pekárně tak, že do nádoby dáme mléko, vejce, sůl a oba druhy mouky. Navrch rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku vlažné vody. Zapneme program na kynuté těsto. Ke konci hnětení, většinou po zaznění signálu, přidáme ještě hrnek kukuřičných lupínků a posekané bylinky a necháme program doběhnout.
-
Vykynuté těsto přemístíme na pomoučenou pracovní desku a vytvoříme 2 knedlíky, které pak vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
-
Po vyjmutí z vody je propíchneme na několika místech špejlí a následně krájíme na plátky, nejlépe režnou nití jako běžné kynuté knedlíky.
Tip redakce
Jestli nemáš domácí pekárnu, nevadí. Z uvedených ingrediencí můžeš připravit knedlík klasickým způsobem.