Reklama
Knedlíky z domácí pekárny
Fotogalerie:

Knedlíky z domácí pekárny

Ondřej Dráteník

Litomyšl

Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 hrnek mléko
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sůl
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hrubá mouka
  • 1/3 kostky droždí
  • špetka cukru
  • 1 hrnek kukuřičné lupínky
  • svazek petrželky a pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těsto připravíme v domácí pekárně tak, že do nádoby dáme mléko, vejce, sůl a oba druhy mouky. Navrch rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku vlažné vody. Zapneme program na kynuté těsto. Ke konci hnětení, většinou po zaznění signálu, přidáme ještě hrnek kukuřičných lupínků a posekané bylinky a necháme program doběhnout.

  2. krok2

    Vykynuté těsto přemístíme na pomoučenou pracovní desku a vytvoříme 2 knedlíky, které pak vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  3. Po vyjmutí z vody je propíchneme na několika místech špejlí a následně krájíme na plátky, nejlépe režnou nití jako běžné kynuté knedlíky.

Tip redakce

Jestli nemáš domácí pekárnu, nevadí. Z uvedených ingrediencí můžeš připravit knedlík  klasickým způsobem.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Tyto jednoduché karbanátky připravuji ráda. Jsou rychle hotové a chutnají celé ...
Za pár korun /18.08.08
Smažené korbáčky

Smažené korbáčky

Rychlá mňamka k pivku či k vínu. 

Ludmila Kubíková, Chrást u Plzně

Za pár korun /05.03.12
Bylinkový jarní vývar

Bylinkový jarní vývar

Levnou a zdravou polévku můžeš vyčarovat jednoduše z toho, co zbude po vaření hlavních...
Za pár korun /29.09.08
Domácí vafle

Domácí vafle

Ideální snídaně nebo vydatný dezert.


Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou

Za pár korun /13.03.17
Řízky z tlačenky

Řízky z tlačenky

Nejprve každý trochu kouká, pak si pochutná.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /05.02.13
Sóba po našem

Sóba po našem

Recept pochází z Japonska a v originální verzi se používají pohankové ...

Za pár korun /06.05.16
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama