Reklama
Kedlubnová polévka
Fotogalerie:

Kedlubnová polévka

Petra Prášilová
Petra Prášilová
Praha

Jednoduchá, rychlá polévka s lehkou jemnou chutí.

Petra Prášilová, Praha

Ingredience

  • 1 střední kedluben
  • 2-3 střední brambory
  • 1 lžíce mouka
  • sůl
  • špetka muškátový květ
  • kmín
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kedluben očistíme a nakrájíme na malé tenké proužky, brambory oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Společně osmahneme, zasypeme lžící mouky, přidáme sůl a kmín a zalijeme vodou. Necháme asi 15 minut povařit, až brambory změknou.
  2. Přilijeme mléko a necháme prohřát. Stáhneme z ohně a nakonec přisypeme špetku muškátového květu. Při podávání můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Pokud chcete polévku výživnější, můžete přidat např. i nakrájené uvařené vejce.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /27.01.18
Mrkvové jednohubky

Mrkvové jednohubky

Mrkvový salát patří k našim nejoblíbenějším pochoutkám, hlavně ho má rád ...
Za pár korun /18.08.08
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Bramborový krém se šunkou

Bramborový krém se šunkou

Z brambor nemusíš vařit jen obyčejnou bramboračku. Zkus jednou připravit lahodný jemný ...
Za pár korun /11.10.11
Řecké tzaziky

Řecké tzaziky

Středomořská dobrota.
Veronika Hovancová, Olomouc
Za pár korun /15.12.08
Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Je rychlý a snadný.
Hana Vykoukalová, Blansko
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu