Jednoduchá, rychlá polévka s lehkou jemnou chutí.
Petra Prášilová, Praha
Ingredience
- 1 střední kedluben
- 2-3 střední brambory
- 1 lžíce mouka
- sůl
- špetka muškátový květ
- kmín
- 100 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedluben očistíme a nakrájíme na malé tenké proužky, brambory oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Společně osmahneme, zasypeme lžící mouky, přidáme sůl a kmín a zalijeme vodou. Necháme asi 15 minut povařit, až brambory změknou.
-
Přilijeme mléko a necháme prohřát. Stáhneme z ohně a nakonec přisypeme špetku muškátového květu. Při podávání můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Pokud chcete polévku výživnější, můžete přidat např. i nakrájené uvařené vejce.