Reklama
Reklama
Kedlubnová omáčka
Fotogalerie:

Kedlubnová omáčka

Marta Černínová

Mokré Lazce
Překvapí tě svojí lahodností.
Marta Černínová, Mokré Lazce

Ingredience

  • 2 kedlubna
  • trocha kmín drcený
  • trocha pepř
  • kousek masox
  • kousek máslo
  • trocha mouka hladká
  • 1 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme, nastrouháme, přidáme kmín, pepř, masox a vaříme v trošce vody. Uděláme jíšku z másla a mouky a přidáme ji k podušeným kedlubnám. Vymícháme dohladka.
  2. Vmícháme za­ky­sanou smetanu. Podáváme k uzenině.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šrekovy placičky

Šrekovy placičky

Dělávám je, když mi zbude špenát. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /11.03.14
Pečená dýně hokkaido

Pečená dýně hokkaido

Kdo má na zahrádce plno dýní hokkaido, určitě tento recept odcenní.



Za pár korun /17.09.17
Smažený ředkvičkový špíz

Smažený ředkvičkový špíz

Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit ...
Za pár korun /02.07.09
Mrkvové jednohubky s ořechy

Mrkvové jednohubky s ořechy

Vladimír Kousal, Příbor

Za pár korun /31.12.17
Krkonošská míchanice

Krkonošská míchanice

Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Marcela Kalužná, Úpice
Za pár korun /14.06.11
Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /27.01.13
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama