Kapustová polévka s klobásou
Fotogalerie:

Kapustová polévka s klobásou

Lucie Strakošová

Trnávka
Tato vydatná polévka plná brambor‚ kapusty a dobré klobásy jde podávat i jako hlavní chod.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 2 klobásy
  • 200 g kapusta
  • 2 brambory
  • 50 g špek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička kmín
  • 1 kostka masox
  • dle chuti pepř
  • dle chuti ocet
  • 4 stroužky česnek
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrolu dáme nakrájenou kapustu a spaříme ji vroucí vodou. Přidáme brambory nakrájené na kostky, klobásu‚ masox a kmín a dáme vařit.
  2. Až vše změkne‚ v druhém kastrolu si rozškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky. Poté přidáme mouku‚ opražíme, zalijeme trochou studené vody a prošleháme metličkou.
  3. Uvařenou kapustu s bramborami a klobásou přelijeme do hrnce se špekem. Necháme ještě asi 10 minut provařit‚ pak dochutíme pepřem‚ octem a třeným česnekem.Podle potřeby ještě přisolíme nebo použijeme polévkové koření. Tuto hutnou polévku můžeme podávat s pečivem klidně jako hlavní chod.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané mňamky

Slané mňamky

Hned zmizí ze stolu. Ludmila Konečná, Dačice
Za pár korun /11.10.11
Bramborovo-vajíčková pomazánka

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Může to být jak rychlá večeře, tak třeba podklad na chlebíčky pro návštěvu.


...

Za pár korun /28.03.17
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Nejlevnějším a nejrychlejším jídlem, jaké si umím představit, jsou nudle se zelím. ...
Za pár korun /20.08.08
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou

Za pár korun /18.11.17
Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.01.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama