Ingredience
- 2 klobásy
- 200 g kapusta
- 2 brambory
- 50 g špek
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 lžička kmín
- 1 kostka masox
- dle chuti pepř
- dle chuti ocet
- 4 stroužky česnek
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do kastrolu dáme nakrájenou kapustu a spaříme ji vroucí vodou. Přidáme brambory nakrájené na kostky, klobásu‚ masox a kmín a dáme vařit.
-
Až vše změkne‚ v druhém kastrolu si rozškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky. Poté přidáme mouku‚ opražíme, zalijeme trochou studené vody a prošleháme metličkou.
-
Uvařenou kapustu s bramborami a klobásou přelijeme do hrnce se špekem. Necháme ještě asi 10 minut provařit‚ pak dochutíme pepřem‚ octem a třeným česnekem.Podle potřeby ještě přisolíme nebo použijeme polévkové koření. Tuto hutnou polévku můžeme podávat s pečivem klidně jako hlavní chod.