Reklama
Kapustová polévka s klobásou
Fotogalerie:

Kapustová polévka s klobásou

Lucie Strakošová

Trnávka
Tato vydatná polévka plná brambor‚ kapusty a dobré klobásy jde podávat i jako hlavní chod.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 2 klobásy
  • 200 g kapusta
  • 2 brambory
  • 50 g špek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička kmín
  • 1 kostka masox
  • dle chuti pepř
  • dle chuti ocet
  • 4 stroužky česnek
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrolu dáme nakrájenou kapustu a spaříme ji vroucí vodou. Přidáme brambory nakrájené na kostky, klobásu‚ masox a kmín a dáme vařit.
  2. Až vše změkne‚ v druhém kastrolu si rozškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky. Poté přidáme mouku‚ opražíme, zalijeme trochou studené vody a prošleháme metličkou.
  3. Uvařenou kapustu s bramborami a klobásou přelijeme do hrnce se špekem. Necháme ještě asi 10 minut provařit‚ pak dochutíme pepřem‚ octem a třeným česnekem.Podle potřeby ještě přisolíme nebo použijeme polévkové koření. Tuto hutnou polévku můžeme podávat s pečivem klidně jako hlavní chod.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Chutnají skvěle s kuřecím, slepičím nebo hovězím vývarem. Jitka Trnová, ...
Za pár korun /09.12.10
Grilované ovoce

Grilované ovoce

Slaďoučké překvapení na talíři.
Blanka Tarkaničová, Ostrava
Za pár korun /09.11.09
Palačinky s pěnou

Palačinky s pěnou

Nestihneš je ani ochutnat, hned zmizí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /08.06.16
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Vychlazený tortellinový salát může být inspirací na skvělou večeři pro horký ...

Za pár korun /02.10.16
Jablečné zahřátí

Jablečné zahřátí

Když začne sychravé počasí...

Klárka Součková, 12 let, Praha

Za pár korun /30.01.14
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama