Klasika, která nikdy nezklame.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- trocha soli
- 2–3 středně velké brambory
- 1 středně velká cibule
- 5 stroužků česneku
- trocha majoránky
- 2–3 krajíce chleba
- 2 lžíce sádla
- trocha zelené petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do osolené vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory. Mezitím si usmažíme cibuli dohněda a utřeme česnek. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je tyčovým mixérem. Přidáme majoránku, necháme projít varem a odstavíme.
-
Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Do talířů nalijeme polévku, přidáme cibuli, česnek, osmažený chleba, nasekanou petrželku a podáváme.