Reklama
Jarní perníčky
Fotogalerie:

Jarní perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tereza Sedláková, Polička

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1,5 lžičky koření do perníku
  • 25 g hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu

Doba přípravy

Počet porcí

30-40

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na silikonovém vále umícháme sypkou směs, která se skládá z polohrubé mouky, cukru, jedlé sody a perníkového koření. Doprostřed si uděláme důlek, do kterého přidáme heru, 1 vejce a med. Vše důkladně propracujeme a těsto odložíme na 1 hodinu odpočinout.

  2. Poté vyválíme plát asi 0,5 cm vysoký, ze kterého vykrájíme oblíbené velikonoční tvary (zajíčky, motýlky, kytičky, slepičky, vajíčka). Opatrně je přeneseme na plech s pečicím papírem. Před pečením perníčky pomašlujeme vodou.

  3. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Když jsou perníčky hotové, potřeme je celým rozšlehaným vejcem. Nakonec je můžeme ozdobit polevou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnová omáčka

Kedlubnová omáčka

Překvapí tě svojí lahodností. Marta Černínová, Mokré Lazce
Za pár korun /06.03.09
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
Šťovíková omáčka

Šťovíková omáčka

Vyzkoušej moji specialitu.
Zsanett Skálová, Opatov na Moravě
Za pár korun /14.11.11
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.

Martina Němcová, Chrudim

Za pár korun /26.04.14
Hrášková polévka s celerovými krutóny

Hrášková polévka s celerovými krutóny

Lehká polévka k obědu nebo místo večeře.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /22.08.14
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Je to oblíbená svačinka.
Jitka Vogeltanzová,...
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu