Reklama
Jablka v těstíčku
Fotogalerie:

Jablka v těstíčku

Lucie Vaněčková

Lodhéřov

Je lepší, když jsou jablka trochu nakyslá.

Lucie Vaněčková, Lodnéřov

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1250 ml mléko
  • 120 g polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukr moučka
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • 6 lžic cukr moučka na obalení
  • podle chuti skořice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z omytých jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky.

  2. Z mléka‚ polohrubé mouky‚ dvou vajec‚ špetky soli a trochy cukru připravíme těstíčko‚ ve kterém jablka obalíme. Těstíčko by mělo být hustší, aby z jablek nestékalo. Pokud je zákusek určen pro dospělé, můžeme přidat i kapku rumu.

  3. Osmažíme je na oleji a ještě teplé obalíme v cukru smíchaném se skořicí.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Střapaté placky

Střapaté placky

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Za pár korun /16.02.18
Ovocný salát

Ovocný salát

Je zdravý, jednoduchý a opravdu moc dobrý.
Anička Skoumalová, Klučov
Za pár korun /01.09.11
Pomazánka ze syrové červené řepy

Pomazánka ze syrové červené řepy

Zažeň předsudky a pochutnej si na řepě.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Za pár korun /21.01.15
Trochu jiná kvasnicová pomazánka

Trochu jiná kvasnicová pomazánka

Petra Geletičová, Smidary

Za pár korun /30.12.17
Pekáčky na plotně

Pekáčky na plotně

Zkus k nim popíjet meltové kafe a uvidíš‚ jak si pochutnáš.
Martina ...
Za pár korun /26.10.11
Pomazánka z vepřových mozečků

Pomazánka z vepřových mozečků

Jednoduchá večeře.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu