Reklama
Hrstková polévka
Fotogalerie:

Hrstková polévka

Alice Mikulková

Slavonice

Výborná staročeská polévka podle babičky.

Alice Mikulková, Slavonice

Ingredience

  • 50 g hrách
  • 50 g fazole
  • 50 g čočka
  • 50 g kroupy
  • 1 cibule
  • 1/4 celer
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 3 listy kadeřávku
  • 1 lžička sádlo
  • 1 lžička mouka
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička majoránka
  • 1 lžíce petrželová a celerová nať
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Luštěniny a kroupy namočíme přes noc. Druhý den je vaříme ve stejné vodě cca 1,5 hodiny. Když jsou skoro měkké, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vaříme doměkka.

  2. Vmícháme jíšku ze sádla a mouky, necháme ještě chvilku dovařit. Osolíme a dochutíme majoránkou, natěmi a prolisovaným česnekem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní šmakoun s fazolemi

Pikantní šmakoun s fazolemi

Rychlé, lehce pikantní a chutné jídlo. Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /15.04.12
Rohlík v kabátku

Rohlík v kabátku

Tento recept se hodí, když je spíž prázdná.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /03.09.17
Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Je rychlý a snadný.
Hana Vykoukalová, Blansko
Za pár korun /05.12.08
Špekouni v plamenech

Špekouni v plamenech

Jsou trochu ostřejší, a to nám právě chutná.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /19.01.13
Zázvorový čaj

Zázvorový čaj

Když jsem nachlazená, zachrání mě zázvorový čaj. Zažene kašel a posílí imunitu.
Za pár korun /18.02.12
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu