Reklama
Hrnkové knedlíky
Fotogalerie:

Hrnkové knedlíky

Kristýna Faigelová
Kristýna Faigelová
Brno
Jsou velmi chutné a rychlé.
Kristýna Faigelová‚ Brno

Ingredience

  • trocha sádlo
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • 250 ml mléko

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dáme vařit vodu‚ měla by dosahovat do 1/3 hrnků. Hrnky vymažeme sádlem.
  2. Do mísy dáme mouku‚ sůl a majoránku a promícháme. Vklepneme žloutky a po trochách vmícháme mléko. Přidáme nakrájené rohlíky‚ zamícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  3. Jakmile začne v hrnci vřít voda‚ naplníme těstem hrnky do 2/3. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme 25 minut.Pak hrnky vyndáme. Když čepice knedlíků klesne‚ vyklopíme je z hrnků.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /27.01.18
Smažené korbáčky

Smažené korbáčky

Rychlá mňamka k pivku či k vínu. 

Ludmila Kubíková, Chrást u Plzně

Za pár korun /05.03.12
Pohankovo-celerová pomazánka

Pohankovo-celerová pomazánka

Nejlepší je s tmavým celozrnným pečivem.


Jiřina Malá, Chvaletice

Za pár korun /20.03.17
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Co si hodovníci neodnesli, to zužitkuji.
Hana Viková, Jince
Za pár korun /01.08.11
Čočka na kyselo se slaninou

Čočka na kyselo se slaninou

Slanina přidá čočce jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /17.05.12
Gratinovaná cuketa

Gratinovaná cuketa

Jednoduchý oběd.

Eliška Sejkorová, Brno 

Za pár korun /10.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu