Hrachový krém je vynikající polévka, která je vhodná k podzimnímu sychravému počasí, protože dodá tělu nejen energii, ale také spoustu vitamínů.
Veronika Miková, Přerov
Ingredience
- 400 g hrách
- 2 větší brambory
- 2 ks mrkev
- 1 kostka masox
- 3 stroužky česnek
- 1 lžička majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrách namočíme nejméně na 10 hodin.
-
Hrách slijeme, přidáme k němu kostku masoxu, majoránku, brambory a mrkev nakrájené na kostičky, zalijeme litrem a půl vody. Pokud vaříte v tlakovém hrnci, bude stačit 15 minut.
-
Uvaříme doměkka a rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Nakonec přidáme rozetřené stroužky česneku a ozdobíme chlebem. Chléb je lepší, když ho nasucho opražíme na pánvičce.