Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houskové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 66
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2483 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 432 g
Tuky 32 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houskové knedlíky nejsou žádná věda! Stačí jen jít do toho hodně rukama – a trochu hlavou. A také mít ten nejlepší recept, podle kterého se vždy povedou. Jako tento na houskové knedlíky bez kynutí a z hrubé mouky. Postupujte krok za krokem a uvidíte, že od teď už knedlíky nebudou vaší noční můrou.

Suroviny

housky 3 ks
včerejší
až 20 g
mouka pšeničná hrubá 400 g
+ na poprášení válu
vejce 1 ks
sůl 5 g
nebo i víc (podle slanosti housek) + do vody na vaření
sodovka 250 g
nebo sycená minerálka

Postup

1

Opečte houstičky
Ze sypaných housek odrhněte kmín, mák či hrubou sůl a nakrájejte je na kostičky. Na pánvi zahřejte máslo a pak na něm housku lehce opečte a nechte vychladnout. (Poznámka: Takhle opečené houstičky se hodí také k mnoha polévkám, třeba k hráškové nebo rajské.)

2

Zpracujte těsto
Do mísy nasypte prosátou mouku, přilijte prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou rychle zpracovávejte, dokud nevznikne hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává. Pak přidejte opečenou housku a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.

3

Šišky ponořte do vody
Vzniklé těsto hned rozdělte na dva díly a z nich na co nejméně pomoučněném válu vytvarujte dvě podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí osolené vody a na nízkém plameni vařte 25 minut.

4

Vylovte a nakrájejte
Uvařené knedlíky vylovte z vody a okamžitě, ještě horké, nakrájejte na plátky. Nit přitom položte příčně pod knedlík tak daleko, jak silný chcete plátek. Uchopte každou rukou jeden konec, nad knedlíkem konce překřižte a táhněte za ně, dokud se neoddělí plátek.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč