Reklama
Houbový guláš
Fotogalerie:

Houbový guláš

Ivana Machková

Frýdek-Místek
Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • dle potřeby olej
  • 2-3 cibule
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kg houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1-2 paprika zelená
  • 1 lžíce mouka hladká
  • trocha vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme trošku sladké papriky a zpěníme.
  2. Mezitím omyjeme a nakrájíme houby. Nakrájené přidáme k cibuli a orestujeme. Osolíme‚ opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Necháme dusit asi 15 minut. Můžeme přidat i na proužky pokrájenou zelenou papriku.
  3. V troše vody rozmícháme lžíci hladké mouky‚ vlijeme do guláše a povaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z vepřových mozečků

Pomazánka z vepřových mozečků

Jednoduchá večeře. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /25.10.11
Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Mražený domácí bujon

Mražený domácí bujon

Bez zeleniny se v kuchyni neobejdu.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /26.09.15
Bramborovo-vajíčková pomazánka

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Může to být jak rychlá večeře, tak třeba podklad na chlebíčky pro návštěvu.


...

Za pár korun /28.03.17
Žampiony plněné vejci

Žampiony plněné vejci

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový ...

Za pár korun /05.08.16
Zavařená ačokča

Zavařená ačokča

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /06.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu