Reklama
Houbová polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Houbová polévka se zázvorem

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Letos jsme našli spoustu lesních hub a tak mám spoustu prostoru k improvizaci.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • čerstvé houby
  • kořen zázvoru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • dle chuti nudle
  • sůl, pepř
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstrvé houby nakrájíme a podusí,e na másle v hrnci. Zvlášť orestujeme nastrouhaný kořen zázvoru, asi 3 cm (se zázvorem opatrně, čerstvý kořen  je hodně silný).

  2. Po orestování nalijeme litr vody, přidáme na kostky či kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zelenou cibulku pro oko.

  3. Po zavaření přidáme podušené houby, hrst nudlí a necháme povařit asi 20 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minišnečci se skořicí

Minišnečci se skořicí

Manželku v kuchyni občas docela rád vystřídám. Moje sladká specialita není ...
Za pár korun /05.01.09
Bramboračka s dýní

Bramboračka s dýní

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /27.09.18
Slané mňamky

Slané mňamky

Hned zmizí ze stolu.
Ludmila Konečná, Dačice
Za pár korun /11.10.11
Pórkové risotto

Pórkové risotto

Využijeme zejména bílou část pórku.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /10.06.13
Omeleta à la pizza

Omeleta à la pizza

Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových...

Za pár korun /24.04.15
Šupitalka

Šupitalka

Staročeská polévka z levných surovin.

Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /15.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu