Reklama
Houbová polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Houbová polévka se zázvorem

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Letos jsme našli spoustu lesních hub a tak mám spoustu prostoru k improvizaci.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • čerstvé houby
  • kořen zázvoru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • dle chuti nudle
  • sůl, pepř
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstrvé houby nakrájíme a podusí,e na másle v hrnci. Zvlášť orestujeme nastrouhaný kořen zázvoru, asi 3 cm (se zázvorem opatrně, čerstvý kořen  je hodně silný).

  2. Po orestování nalijeme litr vody, přidáme na kostky či kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zelenou cibulku pro oko.

  3. Po zavaření přidáme podušené houby, hrst nudlí a necháme povařit asi 20 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená. Hana Doležalová, Třebíč
Za pár korun /28.02.15
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami

Zdravá zelenina s úlovky z lesa – to je prostě báseň.

Pavlína Sochorová, ...

Za pár korun /11.06.17
Plněná slaná vajíčka

Plněná slaná vajíčka

Místo hrášku můžeš dát podušené houby.

Danuše Maněvská, Praha

Za pár korun /16.03.16
Špekouni v plamenech

Špekouni v plamenech

Jsou trochu ostřejší, a to nám právě chutná.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /19.01.13
Knedlíky z masáků

Knedlíky z masáků

Podávám je se zelím a smaženou cibulkou.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /10.05.15
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama