Letos jsme našli spoustu lesních hub a tak mám spoustu prostoru k improvizaci.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- čerstvé houby
- kořen zázvoru
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 petržel
- dle chuti nudle
- sůl, pepř
- máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čerstrvé houby nakrájíme a podusí,e na másle v hrnci. Zvlášť orestujeme nastrouhaný kořen zázvoru, asi 3 cm (se zázvorem opatrně, čerstvý kořen je hodně silný).
-
Po orestování nalijeme litr vody, přidáme na kostky či kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zelenou cibulku pro oko.
-
Po zavaření přidáme podušené houby, hrst nudlí a necháme povařit asi 20 minut.