Reklama
Horký salát z brambor a čekanky
Fotogalerie:
 

Horký salát z brambor a čekanky

Zuzana Svobodová

Brno

Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • Salát
  • 400 g brambory
  • 200 g červená čekanka
  • 200 g bílá čekanka
  • 1 svazek ředkviček
  • 50 ml olej
  • trocha sůl a pepř
  • Dresing
  • 1,5 lžíce plnotučná hořčice
  • šťáva z 1/2 citron
  • pár kapek worcester
  • 1 lžička cukr
  • 100 ml olivový olej
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme. Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.

  2. krok2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Restujeme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Uděláme si dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesteru. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.

  4. krok4

    Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Super rychlovka třeba na svačinu. Miluše Paymová, Karviná
Za pár korun /12.11.09
Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Opékané čínské nudle

Opékané čínské nudle

Opékané nudle chutnají jako z asijského bistra.
Za pár korun /11.01.12
Babiččiny bramborové hnětýnky

Babiččiny bramborové hnětýnky

Úplně nejlepší jsou s bílou kávou.

Růžena Kratochvílová, Šumperk

Za pár korun /02.05.16
Chlupaté knedlíky z cukety

Chlupaté knedlíky z cukety

Budeš koukat, jak jsou dobré.

Hedvika Spurná, Rakovník

Za pár korun /24.08.15
Cuketová pizza taška

Cuketová pizza taška

Pokud děláme štrůdl, můžeme ze zbylého těsta vytvořit tuto svačinu.

Kateřina ...

Za pár korun /02.07.13
 

Nejnovější

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama