Reklama
Horký salát z brambor a čekanky
Fotogalerie:
 

Horký salát z brambor a čekanky

Zuzana Svobodová

Brno

Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • Salát
  • 400 g brambory
  • 200 g červená čekanka
  • 200 g bílá čekanka
  • 1 svazek ředkviček
  • 50 ml olej
  • trocha sůl a pepř
  • Dresing
  • 1,5 lžíce plnotučná hořčice
  • šťáva z 1/2 citron
  • pár kapek worcester
  • 1 lžička cukr
  • 100 ml olivový olej
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme. Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.

  2. krok2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Restujeme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Uděláme si dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesteru. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.

  4. krok4

    Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Je výborná a rychlá a připravit lze z jakéhokoliv ovoce.
Za pár korun /06.04.12
Slaný koláč

Slaný koláč

Teplý posypeme strouhaným sýrem.

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /03.06.15
Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy.

Anežka Hubková, Vsetín

Za pár korun /26.08.17
Šupitalka

Šupitalka

Staročeská polévka z levných surovin.

Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /15.02.14
Křupavé ‚‚listánky‘‘

Křupavé ‚‚listánky‘‘

Pohoštění nemusí být jen drahé a pracné.
Eva Janderová, Přerov
Za pár korun /25.08.11
Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Když zbude knedlík, dá se dobře využít.
Petra Novotná, Šluknov
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama