Reklama
Grissini s rozmarýnem
Fotogalerie:

Grissini s rozmarýnem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí je vždycky nejlepší, ať už je to hlavní jídlo, nebo jen tyčinky k vínu.

Iva Trhoňová, Nesovice

Ingredience

  • 5 g droždí
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g pšeničné chlebové mouky
  • 100 g vody
  • 20 g olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě se lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat. Potom přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi  60 minut kynout.

  2. Propracujeme je, na vále rozválíme do obdélníku (25 × 20 cm) a znovu necháme asi 10 minut odpočinout.

  3. Pak rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5–2 cm široké proužky, přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého. Grissini postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme hrubou solí a pečeme při 200 °C 15–25 minut.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčkovka

Vajíčkovka

Velice levná dětská polévka pro ty‚ kteří neradi zeleninu. Je hotová opravdu hned. ...
Za pár korun /04.08.11
Zeleninové špagety

Zeleninové špagety

Můžeme je také posypat strouhaným sýrem.

Martina Váňová, Police nad Metují

Za pár korun /24.06.16
Vaječná pomazánka s rajčaty

Vaječná pomazánka s rajčaty

Chvíli jej nechávám chladit.

Naďa Šejblová, Háj u Duchcova

Za pár korun /11.02.17
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Jemná vaječná pomazánka

Jemná vaječná pomazánka

Tahle vaječná pomazánka je můj původní recept‚ je velmi jemná‚ hodí se i jako...
Za pár korun /19.07.10
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu